David Rudisha repülőgépbalesetFutólag 

David Rudisha repülőgépbalesetet szenvedett Kenyában

A kétszeres olimpiai bajnok, világcsúcstartó 800-as futó hihetetlenül szerencsés. 2019-ben durrdefektet kapott a terepjárója és egy busszal ütközött, de sértetlenül szállt ki a roncsból. December 10-én egy kisrepülővel zuhant le és ezt is megúszta komolyabb sérülések nélkül.

A kenyai futó egyike volt a gép öt utasának, mindannyian élve úszták meg a szerencsétlenséget. A társaság egy könnyű kisrepülőgéppel indult Kimanából, az Amboseli Nemzeti Parkból. Rudisa elmondása szerint 7-8 perccel a felszállás után egyszer csak leállt a motor. A pilóta készülődött a kényszerleszálláshoz, talált is egy megfelelő terüetet, de ereszkedés közben a gép egyik szárnya beakadt egy fába, megpördült és így ért földet.

“A pilóta hihetetlen munkát végzett, nagyon sokáig stabilan fenn tudta tartani a gépet. Hála istennek mindannyian megúsztuk könnyebb sérülésekkel a zuhanást” – mondta Rudisha.

A 800 méteren 2012-es és 2016-os olimpián is aranyérmet nyert atléta a maszáj olimpia védnökeként volt jelen a helyszínen. A rendezvény célja, hogy a fiatal fiúknak egy modern beavatási szertartást biztosítson, korábban egy oroszlánnal kellett megküzdeniük és megölni azt.

A 33 éves futó 5 éve nem versenyzett sérülések miatt, egyes hírek szerint azt tervezi, hogy edzőként folytatja pályafutását.

Fotó: Twitter

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek