Tájfutó Egyetemi BajnokságTerepfutás 

Gárdonyi Csilla és Demeter Ambrus nyerték Tájfutó Egyetemi Bajnokságot

A Veszprémi Honvéd rendezte a kétnapos Honvéd kupa keretében a tavaszi félévből a koronavírus miatt őszre halasztott idei Egyetemi-Főiskolás OB-t. A helyszín az augusztusi Középtávú és Váltó OB-n debütált Tés-Várpalota közötti terep volt. A versenyre 13 intézmény 70 hallgatója nevezett. A meredek völgyekkel tagolt, sziklás oldalak az esős időjárás miatt most még keményebbek voltak a mezőny számára, írja a tajfutas.hu.

Egyéni számok szombaton

A nőknél Gárdonyi Csilla (Óbudai Egyetem) folytatta idei menetelését: az első ponttól a célig vezetve nyerte a versenyt ötperces különbséggel. Az ezüstérem Mérő Dominikáé, a bronzérem Goldmann Júliáé (mindketten Semmelweis Egyetem) lett.

A férfiaknál szorosan és fordulatosan alakult a verseny, sokszor változott a dobogósok névsora az idő előrehaladtával. Végül Demeter Ambrus (Miskolci Egyetem) csaknem kétperces különbséggel győzött Liszka Krisztián (ELTE) és az őt mindössze kilenc másodperccel követő Tugyi Levente (Miskolci Egyetem) előtt. A múlt heti Normáltávú OB junior bajnoka így ezúttal megverte a felnőtt bajnokot.

Pontbegyűjtő páros verseny vasárnap

Vasárnap egy svájci rendszerű kétfős pontbegyűjtő versenyre került sor. Ez annyiban különbözik a bajnokságon használt német rendszernél, hogy a közös pontok előtt már lehet begyűjtendő pontot fogni. A kötelező pontok sorrendje nem kötött, viszont a csapattagoknak egyszerre kell érinteniük őket.

A nőknél a Semmelweis Egyetem Goldmann Júlia, Borhegyi Teodóra összeállítású csapata majdnem hat percet vert az ELTE két csapatára (Hajnal Dorottya, Rajmon Imola illetve Sárközy Zsófia, Maácz Fruzsina). A 2. és 3. csapatot viszont csak három másodperc választott el egymástól.

A férfiaknál az első helyért volt ugyanilyen szoros csata. A Műegyetem Kálmán Erik, Divin Péter felállású csapata mindössze három másodperccel előzte az ELTE Liszka Krisztián, Horváth Csongor duóját. A harmadik helyezett Miskolci Egyetem (Demeter Ambrus, Bárány Tamás) is csak másfél percre volt tőlük. A versenyen kívül induló Gárdonyi Csilla, Tugyi Levente vegyespáros a másodiktól 10 másodpercre volt lemaradva, így végülis a három legjobb időt 13 másodperc választotta el.

Az egyetemek közötti pontversenyben az ELTE lett az első, megszakítva a Műegyetem hosszú sorozatát, akik ezúttal a második helyre szorultak, a dobogó legalsó fokára a Miskolci Egyetem ért oda.

Fotó: tajfutas.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek