félmaratoni hegyifutó ob 2021Terepfutás 

Tiricz Irén és Tugyi Levente a félmaratoni hegyifutó magyar bajnokság győztesei (eredmények)

Kitűnő szervezés mellett rendezte meg a VEDAC az idei félmaratoni hegyifutó országos bajnokságot a Veszprém megyei Szentgálon. Nagy köszönet illeti a szervezőket, élükön Koós Hutás Lászlóval és Szemán Jánossal, nagyon színvonalas és látványos versenyt hoztak létre a változatos és technikás emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított pályán, írja a hegyifutas.hu.

Férfiaknál és a nőknél is izgalmas csatákat hozott a 22km -es táv, amit a közel 700méter szintemelkedés is nehezített.

Leggyorsabban – az idei maratoni ob harmadik helyezett – Tugyi Levente (1:25:24, DVTK) teljesítette a távot, megelőzve a londoni olimpikon Kovács Tamást (1:26.29, VEDAC) és tájfutó válogatott Bakó Áront (1:27:56, Zenit SE). A mezőny erősségére jellemző, hogy a rió olimpikon Józsa Gábor (1:29:05, MAC) „csak” a negyedik helyezést érte el.

Hölgyeknél magabiztosan Tiricz Irén (1:42:33, Pomázi SE) szakította át a képzeletbeli célszalagot elsőként. A dobogóra Ménes Anita (1:44:05, Tiszakécske SE) és Merényi Timea (1:44:57, Szkita SE) állhatott.
Csapatverseny is izgalmakat hozott: férfiaknál a VEDAC triója győzött (Kovács Tamás, Koszár Zsolt, Odonics Gábor) összeállításban, hölgyeknél a DVTK (Behan Anikó, Rokonay Szonja, Németh Luca) bizonyult az ország legjobb csapatának.

Gratulálunk mindenkinek!

Eredmények

Fotó: hegyifutas.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek