Terepfutás 

Hegyifutó Világbajnokság Andorrában teljes létszámú magyar csapattal

Szeptember második hétvégéje a terepfutó világbajnokságok jegyében zajlik. A skóciai Skyrunning Világbajnokság mellett szeptember 16-án Andorrában kerül megrendezésre a WMRA Hegyifutó Világbajnoksága.

A versenyen korosztálytól függően két pályán futnak majd a résztvevők:

Senior pálya (19 évesek és idősebbek)
Táv: 11,93 km
Szintemelkedés: 1028 m

A pálya 1515 méterről, Canilloból indul. Az első 1,3 km egy 7%-os átlagmeredekségű aszfaltos út, erről térnek le a futók hegyi-erdei ösvényre. 4,7 km-nél (2050 m-en) lesz az első frissítőállomás, innen kicsit lejt az út 5,8 km-ig, majd innen kisebb emelkedőkkel tarkítva éri el a Ribaescorxada menedékháznál levő 2. frissítőállomást 9,2 km-nél. Innen 11 km-ig egy ösvényen emelkedik az út, majd az utolsó 900 méter kicsit lankásabb, a cél 2430 méter magasan a Forn de Canillo felvonó állomásánál lesz. 

Junior pálya (16-19 évesek)
Táv: 7,35 km
Szintemelkedés: 756 m

A pálya egy felvonó alsó állomásától indul, egy rövid emelkedő után 1,5 km-ig lejt, majd egy erdei ösvényen enyhe emelkedőkkel tarkított útvonalon éri el a 4 km-nél található frissítőállomást (Ribaescorjada menedék). Innen 6,5 km-ig meredeken, majd lankásabban emelkedik az út, a cél a senior pályához hasonlóan a Forn de Canillo felső állomásánál található.

Magyarországot az elmúlt évhez hasonlóan teljes létszámú csapat fogja képviselni a világeseményen. A 2018-as válogató versenyek alapján a Magyar Válogatott tagjai az alábbi atléták lesznek:

U20 Lányok
Bánhidi Eszter (BHSE)
Csiszár Vivien (Gyöngyösi AK)
Jánosi Lilla (BEAC)
Vékony Vanda (Büdaörsi DSE)

U20 Fiúk
Farkas Balázs András (MVSI)
Juhász Patrik (Gyöngyösi AK)
Marx Balázs (Futóbarátok)
Marx Bálint (Futóbarátok)

Nők
Badis Anissa Zsófia (VEDAC)
Kodzsagogov Zsaklin (Kaposvári AC)
Ősi Eszter Aliz (VISE)
Posztós Kitti (ELTE SE)

Férfiak
Dani Áron (BEAC)
Fonyó Sándor (VEDAC)
Khoór Bence (BHSE)
Mester Bálint Márton (TFSE)

Forrás: hegyifutas.hu, wmrchcanillo2018.com

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek