Halesz park futópályaUtcai futás 

Hivatalosan is átadták Székesfehérváron a Halesz parkban a futópályát

Helyszíni tájékoztatón mutatták be csütörtökön, Fehérváron, a Halesz ligetben az Országos Futópálya-építési Program és Székesfehérvár Önkormányzatának összefogása eredményeképpen megvalósult egy kilométeres, különleges vonalvezetésű új rekortán futópályát, írja a szekesfehervar.hu.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége által meghirdetett program keretében egy kilométer körhosszúságú pálya valósult meg a Halesz ligetben, és ahol játszótér, fitneszjátszótér és mosdó is várja a mozogni vágyókat.

A rekortán futópálya kivitelezését mintegy 28,5 millió forinttal támogatta az Országos Futópálya-építési Program, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata ugyanennyivel egészített ki. Ezen felül – ami nem része a pályázatnak – a város önerejéből, 30 millió forint értékben pályavilágítást épít majd ki a Városgondnokság a meglévő közvilágítás mellé.

„A Kormány azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra a világ legélhetőbb országai közé tartozzon Magyarország. Az oktatási és egészségügyi fejlesztések mellett ezen cél eléréséhez a mindennapi minőségi élet, sport és szabadidős tevékenységek támogatása is elengedhetetlen.
Elindult például a turistaház-rekonstrukciós program, amely nyomán ma már számos ilyen ház felveszi a versenyt osztrák és szlovák társaival is. Újrafestették a kerékpár-túraútvonalakat és a teljes Kék Kör megújult, valamint számos kilátó is épült.

Heti két és fél óra mozgás több mint négy esztendővel emeli az egészségben eltöltött évek számát.

Különösen fontos célcsoportnak tartom a gyerekeket, az ő mozgásra szoktatásuk minden eddiginél fontosabb.” – hangsúlyozta Révész Máriusz, a Miniszterelnöki Kabinetiroda Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa, aki hozzátette: „az egyik legjobban felszerelt futópálya lesz az országban a Halesz ligeti, mellékhelyiséggel, világítással felszerelve.”

„Szívesen veszünk részt minden olyan programban, amellyel a várható egészséges éveket tudjuk növelni. A jövőben is, ha lesz hasonló pályázati lehetőség, akkor abban Fehérvár – ahogy eddig is – nagyon szívesen rész vállal.” – emelte ki Dr. Cser-Palkovics András, polgármester, aki elmondta, hogy a fejlesztés fákat nem érintett.

„Nagyon különleges színfolt ez a pálya nekünk, futóknak. A pálya vonalvezetése különleges, talán még tíz kilométert sem unalmas futni rajta. Nem mellékes, főleg nyáron nem, hogy a pálya mintegy negyede árnyékban halad. A minősége optimális és nagyon fontos a környező infrastruktúra, a mosdó és a futás utáni nyújtásra kiválóan alkalmas fitnesz eszközök.” – ismertette a tapasztalatokat Kaufer Tamás, futó.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester, Dr. Szélpál Tamás, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége főtitkára, Dr. Dienesné Fluck Györgyi, Dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, valamint Bozai István, a Városgondnokság ügyvezetője is.

Fotó: szekesfehervar.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek