Utcai futás 

Ezredik versenyére készül a szécsényi veterán

A szécsényi Jusztin Ferenc szenior futóatléta, aki az idén ünnepelte a 75. születésnapját. A járványveszélyhelyzet miatt ebben az évben kevesebb versenyen vett részt, de az érmeinek és a serlegeinek számát 2020-ban is gyarapította, írja a nool.hu.

Az idei év első versenye a Zúzmara futás volt, ahol 5 km-t kellett teljesíteniük, és a korcsoportjában az első helyen végzett. Most sem hagyta ki a Kékes Csúcsfutást, ahol korcsoportjában a legjobbnak bizonyult. Budapesten a Mozdulj elnevezésű 10 km-es futáson is rajthoz állt, és elsőként ért célba. A nyáron a 75. születésnapját barátainak szervezésében a Szécsény és Rimóc közötti távon ünnepelte, egy futógálával.

Az útvonal nem volt véletlen, hiszen Rimócon született, ott szerette meg a sportot, és 1973-tól Szécsényben él. A rajtnál Stayer László, Szécsény város polgármestere köszöntötte. A célban Szabó Vilmos, Rimóc község polgármestere egy serleget adott át a számára, és gratulált a szenior futónak. Ezt követően a településen élő barátai is kifejezték a jókívánságukat. Nem feledkezett meg a születésnapjáról a Spotiroda, a Budapesti Atlétikai Szövetség és a Futapest vezetősége sem, mint megyénk ismert sportolói sem.

45 országos bajnoki cím

Az idén Budapesten, az Ikarus pályán rendezték meg a szenior futók ez évi országos bajnokságát. Jusztin Ferenc 1500 méteren elsőként ért célba, amely a 45. országos bajnoki címet jelentette a számára. Nagyon kevés magyar szenior atléta mondhatja el magáról, hogy negyvenötszörös magyar bajnok. Növelte sikerei érdemét, hogy azon a napon Budapesten a félmaratonon is elindult, ahol harmadik lett. Úgy látszik, hogy számára jó bemelegítésnek tűnt a félmaraton. A NATO futáson, ahol 10 km volt a táv, második helyen sikerült végeznie.

A Futapest szervezésében a 16 fordulóból álló terepversenyből eddig 13-at bonyolítottak le, és a szécsényi atléta 60 pont előnnyel áll az élen. Reméli, hogy a hátralévő három versenyen sikerül annyi pontot szereznie, hogy megtartsa az első helyét, és ezzel már ötödik alkalommal nyerhetné meg az összetett pontversenyt. A szenior atléta számon tartja az eddigi versenyeinek számát. Most egy fontos számhoz érkezett, hiszen november 14-én Fonyódon, már ezredik alkalommal áll majd a rajthoz, hogy teljesítse a 14,5 km-es távot.

Megtiszteltetésnek veszi, hogy a szervezők meghívták a versenyre. Ezek mellett bízik benne, hogy a járványhelyzet nem akadályozza meg, hogy az idén is ott legyen Losoncon a nemzetközi karácsonyi futógálán.

A 75 éves Jusztin Ferenc sportszeretete és kitartása példaértékű lehet a fiataloknak. Azt mondta, számára a futás az élet egyik legfontosabb eleme.

Fotó: nool.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek