Kozák Luca Gyulai Memorial 2020Pályaatlétika 

Kozák Luca: a döntő alapelvárás a fedett pályás Eb-n

Kozák Luca számára a márciusi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon a döntőbe jutás a minimális cél 60 méter gáton, írja az MTI.

A debreceni sprinter kedden az M4 Sport Sporthíradóban elmondta, a toruni Eb fontos állomás lesz a tokiói olimpia előtt. Azért is szeretne bizonyítani, mert két éve, a glasgow-i fedett Eb-n országos csúccsal (7.97 mp) került a fináléba, ám megsérült, így ott nem állhatott rajthoz.

“A döntő alapelvárás magammal szemben, de remélem, hogy a dobogóra is felfuthatok” – nyilatkozott Kozák Luca. Hozzátette, a tavalyi jó eredmények, a 100 méter gáton elért 12.71 másodperces országos csúcsa után még motiváltabb. Nem irreális cél olimpián vagy világbajnokságon, hogy a legjobb nyolc közé kerüljön, vagy azok közé tartozzon, akik esélyesek erre. Jelezte, ehhez az kell, hogy a mostani szabadtéri szezonban minél többször fusson 12.80-on belül, stabilizálja ezt a formáját.

A 24 éves atléta kiemelte, a fedett pályás idényben az Eb előtt az országos bajnokságon és még két-három versenyen szeretne indulni.

Fotó: nemzetisport.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek