Kozák Luca Suba LászlóPályaatlétika 

Kettős debreceni siker az év atlétája választáson (video)

A gátfutó Kozák Lucát választották meg az év női atlétájának, Suba László pedig az év edzője lett. A sikerkovács és tanítványa lendületét a világjárvány sem törte meg, ami páratlan eredményekkel párosult, írja a dehir.hu.

Még karácsony előtt sincs megállás Kozák Lucánál. A gátfutó már a jövő évre készül. Az országos bajnok sportolót a pandémia sem hátráltatta, élete egyik legjobb szezonján van túl. 100 gáton egy 36 éves rekordot döntött meg a Gyulai Memorialon, 12,71-es időeredménye pedig bőven olimpiai szintidőn belül van. Az év női atlétájának is megválasztotta a hazai szakszövetség. 

„Így most már merünk kicsit nagyobbat álmodni, szerintem beszélhetek többes számban. Ezzel már reálissá vált az, hogy esetleg egy döntőig is eljussunk, de az elsődleges cél az, hogy egy 12,80-an belüli eredményeket bármikor tudjak futni, és utána majd időeredményben is előrébb tudunk lépni” – fogalmazott Kozák Luca.

Edzője, Suba László szerint a kirobbanó forma a zökkenőmentes felkészülésnek köszönhető.

Az olimpia és az Európa-bajnokság elmaradt ugyan a világjárvány miatt, de ők folyamatosan tudtak készülni.

A kimagasló eredmények miatt a szövetség Suba Lászlónak ítélte a legjobb edzőnek járó díjat. A szakember szerint az elismerés is jelzi, hogy jó úton járnak. 

„Ezeket a díjakat olyan emberek kapták meg előttem éveken keresztül, akik olimpián, illetve világbajnokságokon szerepeltek a tanítványaikkal, s nagyon komoly eredményeket értek el. Én erre azt mondtam, hogyha én ezt megkaphattam, akkor csak úgy érzem, hogy látnak bennünk annyi erőt, hogy a következő években a világversenyeken jó helyezést érhessünk el” – hallhattukSuba Lászlót.

A páros jövőre szeretné tovább folytatni a megkezdett munkát. A fedett pályás Eb-n akár a dobogó is összejöhet, emellett remélhetőleg olimpia is lesz, ahol a döntőbe jutás a cél. 

A futóval és edzőjével készült videó itt látható >>>

Fotó: dehir.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek