Laza tízes podcastFutólag 

Laza Tízes: Simonyi Balázsal indul új podcast, nem csak futóknak

Miként tükröződik vissza egy-egy közismert ember személyisége és az ő foglalkozása, elhivatottsága a kocogásaiban, versenyeiben, futós történeteiben? És fordítva: mire tanítja a futás, milyen érzéseket vált ki belőle, hogyan hat az életére? Ezeket a témákat állítja középpontba a nemrég indult Laza Tízes című podcast, Simonyi Balázzsal, írja az nlc.hu. 

Teljesítményről, energiáról, motivációról, életmódról, hivatásról és szenvedélyről beszélgetünk vendégeinkkel, akik a kultúrában, sportban, tudományban, oktatásban vagy gazdaságban tettek le az
asztalra fontos és értékes dolgokat.

Az első évad első adásában együtt futunk Tompa Andrea íróval, színházi szakemberrel. Ónodi Eszter színésznővel, számos film és tévésorozat főszereplőjével. Erdély Mátyás Kossuth-díjas operatőrrel, aki sok külföldi és hazai munkája közt az Oscar-díjas Saul fiát is fényképezte. Sok kapcsolódási pontjuk lehetne, de csak áttételesen van. Eszter és Mátyás sosem forgattak együtt, de együtt jártak a főiskolára, a manapság hírhedt SZFE-re.

Andrea írt pár kritikát katonás darabokról, amiben Eszter játékát hol kritizálta, hol dicsérte. Eszter igazgatója, Máté Gábor játszotta Esti Kornélt egy 1994-es filmben, amiben Mátyás, akkor még gyerekszínészként játszotta Máté Gábor fiatalkori karakterét. A lényeg, hogy leginkább az aszfaltot és az ösvényt koptatva találkoznak, illetve most a műsorban, amit a pandémia miatt online rögzítettünk.

Az adások elérhetők a legnépszerűbb streaming felületeken, például a Mixcloud-on is.

Fotó: Facebook/Laza tízes

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek