Mátó Sára 400 m gátfutás MTK BudapestPályaatlétika 

Mátó Sára az MTK Budapestben folytatja

Az MTK Budapestbe frissen igazolt 400 méteres gátfutó, Mátó Sára bízik benne, hogy hamar visszatalál az általa legjárhatóbbnak vélt útra, írja az utanpotlassport.hu.

A hazai atlétika egyik legnagyobb ígéreteként számon tartott Mátó Sára októbertől az MTK Budapest színeiben folytatja a pályafutását – számol be a kék-fehér klub honlapja. A 20 éves gátfutónő a székesfehérvári ARAK Akadémiából nagy tervekkel érkezett a fővárosba. Sára az utánpótlásévei alatt számos kiváló eredményt ért el. Az ifjúsági és a junior korosztályban 400 méteres gátfutásban máig országos csúcstartó, a versenyszám kétszeres felnőttbajnoka, nemzetközi sikerei közül pedig kiemelkedik a 2019-ben szerzett U20-as Eb-ezüstérme. Az egyéni csúcsát az idén nyáron 56.71 másodpercre javította – ez akkor U23-as rekordnak számított –, ennek ellenére a fiatal sportolónőben hiányérzet támadt a legutóbbi szezonjával kapcsolatban.

„Már egy ideje érlelődött bennem a gondolat, hogy az úttal, amelyen megyek, nem vagyok teljesen elégedett – mondta a fiatal az mtk.hu-nak. – Persze tudom, a felnőttkorosztály küszöbén már nem lesznek drasztikus mértékűek a javítások, de az elmúlt két évben kevesebbet tudtam előrelépni, mint terveztem. Az egyéni csúcs ellenére is úgy éreztem, hogy kicsit megrekedtem. Korábban, ha jó eredménnyel kezdtem az évadot, mindig sikerült tovább javítani, legutóbb már onnan lefelé ívelt a szezonom. Abban bízom, hogy a környezetváltás, valamint a sok új inger jó hatással lesz a pályafutásomra és a motivációmra. A fővárosban könnyebb lesz menedzselnem az iskolai és egyéb dolgaim is. Az MTK meggyőző perspektívát kínált a számomra, és nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a klubhoz. Természetesen az ARAK mindig a szívemhez nőtt anyaegyesületem marad, hiszen az ottani családias, támogató közegben nőttem fel.”

Sára jövőre még hivatalosan az utolsó U23-as évét tapossa, ám miután ennek a korosztálynak nem rendeznek világversenyt 2022-ben, távolabbi célok vezérlik.

„Egyre közeledik a 2023-as budapesti világbajnokság, amely egy ideje már ott lebeg a szemem előtt. Illetve még most is hihetetlen kicsit, hogy az idén közel kerültem az olimpiára való kijutáshoz is. És az a három év is gyorsan eltelik Párizsig. Ez megint csak hatalmas motivációt jelent. Elkezdek a felnőttek között versenyezni, és az elsődleges célom, hogy visszatérjek arra az útra, amelyről úgy gondolom, számomra a legjárhatóbb. Ha ez sikerül, akkor nincs kétségem, hogy a legjobbat fogom kihozni magamból, hiszen nagyon sok van még bennem.”

Fotó: utanpotlassport.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek