Mezei Futó Liga 2021 2. forduló SzekszárdTerepfutás 

Az Év ifjúsági atlétája a Mezei Futó Liga 2. fordulóját is megnyerte – eredmények

A Mezei Futó Liga második fordulóját is a Szekszárdi Sportközpontban rendezték. Mivel a sorozat első versenyét már tavaly decemberben megtartották, ezért ez volt a 2021-es naptári év első fontos eseménye a magyar atlétikában. A futók összesen hat versenyszámban mérhették össze erejüket a tolnai megyeszékhelyen, írja az atletika.hu.

Tovább tart Varga Gréta Barbara szenzációs formája. A 2020-as esztendő legjobb ifjúsági atlétájának megválasztott tehetség fiatal kora ellenére ezúttal is a felnőttek között indult. A 17 éves versenyző a decemberi sikeréhez hasonlóan ismét magabiztos győzelmet aratott. Az SVSE futója 50 másodperccel bizonyult jobbnak a második helyen célba érő Gulyás Veránál, és 59 másodperccel volt jobb, mint Bánhidi Eszter. A maratoni magyar bajnok Szabó Tünde ezúttal a negyedik helyen zárt.

A december 13-i fordulóhoz képest csupán az U16-os lányoknál avattak új győztest. Az akkor a legjobbnak bizonyuló Szalay Zóra most a dobogó legalsó fokán végzett, az aranyérem Szalai Fannié lett.

A felnőtt férfiak mezőnyében Szögi István Dániel ismét Szemerei Leventét előzte meg, de 11 másodperc helyett ezúttal már csak hattal a hazai pálya előnyét élvező futó előtt. A harmadik helyen Jenkei Péter, a Vasas maratoni magyar bajnoka ért célba.

A legszorosabb versenyt egyértelműen a 16 éven aluli fiúk futama hozta, ahol Szirbek Albert alig három másodperccel volt gyorsabb a szinte teljesen egyszerre a célba zuhanó Gyányi Zsombor Budánál és Szűcs Andrásnál. Sőt, még a hatodik helyezett Szabó Benjámin is 20 másodpercen belül volt az SVSE futója mögött.

A hat futamon összesen 157-en vettek részt, ami 16-tal több, mint ahányan az első állomáson rajthoz álltak. A Mezei Futó Liga 3., utolsó fordulójára március 6-án, Szombathelyen kerül sor.

Győztesek:
Leány 3000 méter, U16: Szalai Fanni (Team Újbuda SE) 10:12 perc
Fiú 4000 méter, U16: Szirbek Albert (SVSE) 13:13
Női 4000 méter, U18: Máramarosi Rita (KSI SE) 14:05
Férfi 6000 méter, U18: Baier Kristóf (Tempo-Aqua) 19:28
Női 6000 méter, felnőtt: Varga Gréta Barbara (SVSE) 20:32
Férfi 8000 méter, felnőtt: Szögi István Dániel (SVSE) 24:17

További eredmények

Fotó: teol.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek