Mezei Futó Liga 2020 SzekszárdTerepfutás 

Mezei Futó Liga 1. forduló eredmények Szekszárdról

Szekszárd adott otthont a Mezei Futó Liga 2020/2021-es szezon nyitófordulójának. A megyeszékhely sportcentrumánál kialakított pályán a két nem három korosztályának (U16, U18 és U20) száznegyven versenyző ért célba.

A korosztályonként eltérő távú futamok a szekszárdi stadion körül kijelölt pályán zajlottak.

A résztvevők a koronavírus-járvány miatt csak egy előre leadott felelősségvállalási nyilatkozattal a birtokukban indulhattak el a versenyen, valamint a versenyirodában a rajtcsomagot csak a szakosztályok egy-egy kijelölt képviselője vehette át, és a sportolók az öltözőket is csak helyesen viselt szájmaszkban és kézfertőtlenítés után használhatták.

A felnőtt női versenyben az Év ifjúsági atlétájának megválasztott Varga Gréta nyert. A 17. születésnapját a viadal utáni héten ünneplő tehetségnek egy olyan mezőnyben sikerült diadalmaskodnia, amiben ott volt a háromszoros maratoni magyar bajnok Szabó Tünde is. 2017, 2018 és 2020 országos bajnoka végül a harmadik helyen zárt, több mint egy perccel rosszabbat futva a győztes Vargánál. A második helyen Nagy Julianna futott be, akinek szintén egy perc feletti hátránya volt az aranyérmeshez képest.

A férfiaknál Szögi István Dániel győzött 24:47-es időeredménnyel, őt Szemerei Levente követte alig 11 másodperccel lemaradva. A dobogó alsó fokára Zsetnyai Ákos állhatott fel. Nem ez volt a nap legszorosabb futama: Az U16-os leány kategóriában Szalay Zóra mindössze egy másodperccel volt jobb, mint Baier Zsófia.

A versenyen a felnőtt helyezettek egy-egy üveg bort kaptak ajándékba, míg a fiatalok – az ünnepekre való tekintettel – mézeskaláccsal lettek gazdagabbak. Az U16-os fiúknál Szirbek Albert, az U18-as lányoknál Máramarosi Rita, az U18-as fiúknál pedig Baier Kristóf volt a leggyorsabb az egyenkénti indításos rendszerben lebonyolított futamokon.

A következő forduló január 9-én lesz, ennek helyszíne még bizonytalan, elképzelhető, hogy újra Szekszárdon állhatnak rajthoz a versenyzők.

A teljes eredménylista itt érhető el >>>

Fotó: teol.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek