Mezei Futó Magyar Liga 2021 BékéscsabaTerepfutás 

Mezei Futó Magyar Liga 1. forduló Békéscsaba eredmények

Ideális időben, nagy részvétel mellett Pósteleken már az ötödik, az idei sorozatban az 1. fordulót rendezték meg a Magyar Mezei Futó Ligában szombaton. Az ifjúságiaknál békéscsabai győzelem született, Zahorán Milán nagy fölénnyel lett első, írja a beol.hu.

Az U14-es és az U16-os, valamint a felnőtt és juniorok korosztály együtt versenyzett, az eredményeket együtt értékelték. Azért érdemes külön is megnézni, hogy ki-ki hogyan szerepelt a saját korosztályában. A felnőttek mezőnyében bronzérmes Karsai Gábor például a legjobb lett a junioroknál és az U14-ben Klokocs Kata is dobogóra, annak is a harmadik fokára állhatott volna.

A versenyen tiszteletét tette dr. Gyimes Zsolt, a Magyar Atlétikai Szövetség közép-, és hosszútávú futás szakági referense is.

– A körítés csodálatos, soha nem jártam még itt. Póstelek, a gyönyörű parkerdő, a kastélyrommal a többi Mezei Liga versenyhelyszín között előkelő helyet foglal el – mondta a szakember. – A mezőnyöket ismerjük, ebben nincs nagy változás a tavalyi évhez képest. A fiatalabbaknál a békéscsabai gyerekek dominálnak úgy létszámban, mint eredményességben. Békéscsaba nagyon szépen szerepel, de a többi fellegvár is szépen hozza a kötelezőt. A mezei nem magyar sajátosság, viszont nemzetközi szinten óriási divatja van. Abszolút beleilleszkedik az őszi időszakban a felkészülésbe, javasolt verseny-, és edzési eszköz. Ez egy gyűjtőtégely, úgy a nyolcszázas, mint a félmaratonis együtt vígan együtt versenyez és ez jó dolog.

Az egész csabai klub segített

A rendező Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója, Tóth Sándor azzal kezdte, hogy számukra az a nagy öröm, hogy ha meghirdetnek egy versenyt, arra sokan eljönnek, és azt sikeresen meg tudjuk rendezni.

– Mindez ma összejött, hiszen nagy volt a létszám, kedvezett az időjárás. A mi ötven-hatvan fős rendezői csapatunk a helyzet magaslatán állt és mindent megoldott. A rendezéshez szükséges kellékek ki-, és bepakolásában elősorban a dobóatlétáink jeleskedtek. A célban klubunk legjobb sprintere, Nadj Levente edzőtársával, Steigerwald Ernővel várta a futókat a célba. És itt volt a világbajnok súlylökőnk, Márton Anita is, aki a díjátadásban segített. Számukra is öröm, hogy az ország másik végéből érkezők azt mondják, hogy „Nagyon jól éreztük magunkat!”

Tóth Sándor a versenyen több kimagasló teljesítményt is látott. A felnőtteknél Tóth Lili Anna és Szemerei Levente, a fiataloknál a gyalogló Kovács Alexandra U18-ban második lett, Zahorán Milán nagyon fölényesen nyert és ez biztató a jövő évre nézve. Ha valaki így le tudja iskolázni a mezőnyt, abban van valami. A felnőtt mezőnyben versenyeztek a juniorok, ahol kiválóan szerepelt az idén még ifista Karsai Gábor.

Mezei Futó Magyar Liga Békéscsaba 2021 eredmények

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek