Szeged futókörFutólag 

Egyelőre nem lesz több futókör Szegeden

A kutyafuttató mellett egy futókör jól jönne a Lechner téren olvasónk szerint, de a Kálvária és a Mátyás téren is érdemes lenne ilyen pályát kialakítani. Az önkormányzat viszont úgy látja, nem kell a Lechner térre ilyesmi, írja a delmagyar.hu.

Huszonötre emelkedik Szegeden 2021-ben a kutyafuttatók száma, erről még novemberben döntött a közgyűlés. Így a Lechner és a Bartók téren, valamint a Cserepes soron is futtatót alakítanak ki jövő tavasszal és nyáron.

Ennek kapcsán kereste meg lapunkat egy olvasónk, aki szerint ha már hozzányúlnak a Lechner térhez, akkor ott ne csak a kutyák számára biztosítsanak helyet, hanem az környéken la­­kók részére is. Szerinte célszerű lenne a zöld terület peremén egy futókört is csinálni.

Koszta Péter kiemelte, nincs mindenkinek lehetősége konditerembe járni, úszni menni vagy biciklit vásárolni. Ugyanakkor az egészség megőrzése az emberek számára is fontos, erre pedig a futás a leghatékonyabb forma. Megjegyezte, a távoli és drága mozgási lehetőségek helyett sokan előnyben részesítenének egy 20 perces futást egy közeli futópályán. De szerinte nemcsak a Lechner téren lenne szükség ilyen létesítményre, hanem több területen és lakótelepen is. Példaként említette a Mátyás és a Kálvária teret is.

Hangsúlyozta, ugyan a ligetben már van futósáv, de a Tisza jobb partjáról oda eljutni hosszú időbe telik, nem beszélve a futás utáni izzadt állapotban történő hazajutásról. Ezért üd­vözítő lenne a városban több olyan tér, amit az emberek a környékükről egy maximum 10 perces sétával elérhetnek, és ott ingyen sportolhatnak – tette hozzá.

Megkérdeztük az önkormányzatot arról, hogy jó ötletnek tartják-e az olvasónk által javasoltakat. A válaszukban azt írták, hogy a Lechner tér és a liget kö­­zötti távolság 2 kilométer, a Lechner tér és a Vértó közötti távolság 2,2 kilométer. Hozzátették, mind a ligetben, mind a Vértónál lévő futókör tömegközlekedéssel jól megközelíthető.

Arról is érdeklődött a delmargyar.hu, hogy a jövőben tervezik-e növelni Szegeden a futókörök számát, erre a kérdésre azonban nem ér­kezett válasz.

Fotó: szegeder.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek