Kaposvár atlétika pályaPályaatlétika 

Teljesen megújul az atlétika pálya Kaposváron

A város és a szövetség 355 millió forintot költ a munkálatokra, melyek a tervek szerint jövő tavasszal kezdődnek majd, írja a kapos.hu.

– Teljes megújul a kaposvári atlétika pálya. A munkálatokra mintegy 355 millió forintot költ majd a város és a Magyar Atlétikai Szövetség – jelentette be hétfőn Szita Károly. Kaposvár polgármestere elmondta: a műanyag borítású pályát 2002-ben adták át, így ráfér a felújítás. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal kezdődhetnek el.

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós kiemelte, hogy az elmúlt években több ehhez hasonló fejlesztést hajtottak végre, melyek hatására egyre több fiatal ismerkedett meg a sportok királynőjével. Ezt szeretnék Kaposváron is elérni.

Az utánpótlás ugyanakkor jó kezekben van. Ma már ugyanis csaknem 100 gyermek atletizál a somogyi megyeszékhelyen.

– Két éve tért vissza a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kötelékébe az atlétika, azóta pedig olyan alapokat tudtunk felépíteni, amire büszkék lehetünk. A fejlődésünknek pedig jó alapja lesz a megújult atlétika pálya – tette hozzá Lukács Máté, a KASI atlétika szakosztályának vezetőedzője.

A hétfői sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a szövetség a sportolók téli felkészülési lehetőségein is szeretne javítani, illetve egy futófolyósó építése is tervben van.

Fotó: kapos.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek