Virtuális Kolozsvár MaratonUtcai futás 

Virtuális formában zajlott a kolozsvári maraton

A tizedik kiírásához érkezett futóversenyt idén nem rendezhették meg a hagyományos módon, de a virtuális viadalra így is közel ezer személy nevezett be 12 országból, írja a szekelyhon.ro.

Rendhagyó lebonyolítású maratont szerveztek az elmúlt napokban Kolozsváron. Az erdélyi város népszerű futóversenyét idén már kétszer is elhalasztották, előbb áprilisról novemberre, majd novemberről jövő áprilisra került a jubileumi tizedik kiírás. A rendező Runners Club Sportegyesület azonban úgy döntött, a folytonosság miatt virtuális versenyt hirdet az ősz közepére. A benevezett versenyzőknek november 8–15. között hét nap állt a rendelkezésükre, hogy leszaladják az általuk kiválasztott távot, majd az időeredményeket egy applikáció segítségével elküldjék a szervezőknek.

Öt kategóriában lehetett indulni a legrövidebb táv négy, a leghosszabb pedig a klasszikus 42,2 kilométer volt. A versenyre 12 országból – Románia, Magyarország, Szlovákia, Hollandia, Lengyelország, Írország, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Görögország, Egyesült Államok és Omán – összesen 932 érdeklődő jelentkezett. A szervezők közleménye szerint a kihívást teljesítők együttvéve 14710 kilométert és 101 760 percet szaladtak. „A világjárvány okozta akadályok és korlátozások miatt két lehetőségünk volt: leállunk vagy kreatívak leszünk. És mivel csak együtt tudunk túllépni ezen az időszakon, a szaladás pedig reményt ad és összehozza az embereket, úgy döntöttünk, hogy megrendezzük a virtuális maratont” – idézi az Agerpres hírügynökség Horațiu Morart, a kolozsvári Runners Club elnökét. A szervezők a Szamos-parti sportcsarnoknál, illetve az arénánál is felállítottak jelképesen egy-egy rajt-, illetve célkaput, ahol a kolozsvári futók elkezdhették és befejezhették a versenyt. Jövő tavasszal remélhetőleg tömegesen is elrajtolhat a maraton tizedik kiírása.

Fotó: szekelyhon.ro

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek