Kerekes Gréta 100 m gátfutásPályaatlétika 

Az Eb lebeg Kerekes Gréta szeme előtt

Továbbra is a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) színeiben versenyez Kerekes Gréta. A többszörös magyar bajnok gátfutó a napokban hosszabbította meg szerződését a klubjával, írja a haon.hu.

Nagyon örülök, hogy továbbra is a Sportcentrum atlétája leszek. Ötödik éve, hogy itt versenyzem, és szomorú lettem volna, ha nem sikerült volna megegyeznünk. Volt más megkeresésem, de én cívisnek vallom magam, számomra nagy jelentőséggel bír, hogy debreceni színekben atletizálva érjek el sikereket– szögezte le a Hajdú-bihari Napló megkeresésére a 28 esztendős sportoló.

Akadt nehézség

Kerekesnek már javában tart a felkészülése a fedett szezonra, ugyanis az átlagnál hamarabb elkezdte az edzéseket. A térde miatt nem volt zökkenőmentes nyara, és szeretné a lehető legtöbb munkát elvégezni az ősszel. Elmondása alapján motiváltan és kiéhezve várta az edzéseket, a szakemberekkel átbeszélték, hogy milyen metódus alapján készül, majd belevágtak a munkába. Októberben még mennyiségi munkát végeztek, sok futás szerepelt a programban néhány speciális edzéssel. Közben akadt egy kis nehézség, mert az edzője, ifjabb Tomhauser István csípőműtéten esett át október 8-án. Emiatt egy ideig nem vehetett részt a gyakorlásokon, de szerencsére Kiss Dániel erőnléti trénerrel áthidalták ezt az időszakot.

Mérlegelni kell

– Természetesen hiányzott István, de szerencsére most, amikor már élesedik a helyzet, újra látogatja az edzéseket – ismertette a fedett pályás Eb-bronzérmes atléta. – Eddig technikáztunk, de most már gátat is futunk, így jelenleg komoly izomlázzal küszködöm. Az előttünk álló idényben még rengeteg a kérdőjel, a koronavírus miatt nehéz helyzetben a sport is. Komolyan mérlegelnünk kell, hogy mely fedett pályás viadalokon induljunk el, ha egyáltalán lesz szezon. Nyilván úgy készülök, hogy lesz, de benne van a pakliban, hogy legközelebb már csak tavasszal versenyzem. Kisebb versenyekre nem éri meg elutazni külföldre, csak a jelentősebbekre. Az olimpiai ranglistába az is beleszámít, ki milyen szintű eseményen futotta az idejét. Eddig úgy tűnik, hogy januárban nem lesz verseny, örülni kell, ha majd februárban az országos bajnokságot is beleértve megtartanak három-négy eseményt. Az én szemem előtt elsősorban a lengyelországi fedett pályás Eb lebeg, mert a kínai vb-re kijutni jelen állás szerint nem lesz egyszerű, ráadásul mire onnan hazaérnénk, már április, és akkor még nem volt szó a vírusveszélyről. Egy olimpiai évben a szokásosnál is körültekintőbbnek kell lennünk, mert ne történjen meg, de ha megfertőződik az ember, máris mehet karanténba, ami komoly kiesést okozhat a felkészülésben – mondta el Kerekes Gréta.

Fotó: haon.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek