Pályaatlétika 

A Litván Atlétikai Szövetség segíti az ukrán sportolókat

Csütörtökön a Litván Atlétikai Szövetség (LLAF) sürgősséggel összehívott rendkívüli ülésén úgy döntöttek, hogy segítő kezet nyújtanak az ukrán sportolóknak. A Tanács tagjai egyhangúlag hagyták jóvá azt a javaslatot, hogy 15 ukrán atléta számára két hónapig tartó litvániai edzőtábort finanszírozzanak.

Egy ilyen tábor költségei nagyságrendileg 60 000 euróra rúgnak. Az összeg egy részét az LLAF működési tartalékalapja finanszírozza, negyedét pedig a Cosma Sportklub és a szövetség elnöke, Eimantas Skrabulis biztosítja.

“Nagyon szomorú vagyok, hogy olyan napra ébredtünk, amikor ilyen kérdéseket kell napirendre tűznünk. A világunk sebezhetőbb, mint azt bárki gondolná. Örülök, hogy a Tanács tagjai egyhangúlag támogatták a Szövetség döntését. Tisztában vagyunk azzal, hogy ki az áldozat és ki az agresszor ebben a helyzetben” – mondta Skrabulis.

A LLAF támogatását az ukrán sportolók szállás- és étkezési költségeinek, valamint a létesítmények bérleti díjának fedezésére fordítják majd.

“Szolidárisak vagyunk sporttársainkkal, az ukrán állampolgárokkal, akik atlétikai családunk tagjai: sportolók, edzők, orvosi személyzet. Baráti segítő kezet nyújtunk, megértve, hogy a sportolók nagy része hazafiként otthon marad, hogy megvédje hazáját. Ígéretes fiatalok élhetnek a litvániai táborozás lehetőségével – szükségük van az edzésre, a megkezdett munka folytatására. Szeretnénk lehetőséget biztosítani számukra azzal, hogy Litvánia biztonságát élvezhessék, és hogy zavartalanul dolgozhassanak” – mondta Skrabulis.

Egyébként miután tegnap Ukrajnában minden atlétikai versenyt töröltek, az ország atlétái a LLAF-hez fordultak, hogy részt vehessenek a hétvégén Klaipedában megrendezendő litván bajnokságon. Sajnos a légtérzár miatt a sportolók nem tudták elhagyni Ukrajnát.

Forrás és fotó: http://lengvoji.lt/

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek