futás 9 hónapos terhesen Makenna MylerUtcai futás 

9 hónaposan 3:22-es tempóban futott 1 mérföldet

Figyelem! A cikk nem követendő példát mutat be, inkább azt, hogy nagy az Isten állatkertje…

Egy 28 éves anya néhány nappal a szülés kiírt dátuma előtt hihetetlen időeredménnyel futott le egy mérföldet.
Elképesztő tempóban, kilenc hónapos terhesen futott egy mérföldet egy 28 éves ausztrál anya. Makenna Myler 5 perc 25 másodperc alatt teljesítette az 1,6 kilométeres távot (futóknak: ez 3:22-es kilométert jelent), írja az nlc.hu.

Csak hogy legyen mihez viszonyítani: egy nem profi futó átlagosan 9-10 perc alatt teljesítene egy mérföldet, az elit maratonistáknak 4-5 perc kell ehhez. A nő nem most kezdte a futást, évek óta komolyan sportol, de a hat nappal ezelőtti teljesítménye egészen hihetetlen, főleg úgy, hogy október 19-ére várja a babáját.

Szerencsére nem így teltek terhessége elmúlt hónapjai, a baba miatt teljesen átalakította az edzésrutinját, sokkal kevesebb intenzív mozgást végzett, amire az orvosa is rábólintott.

A mostani szélsebes futás inkább csak próba volt, hogy mire képes a terhessége utolsó napjaiban. És egy fogadás is volt a háttérben: amikor a második hónapban volt, párja fogadott vele, hogy nem tudja 8 percen belül futni a mérföldet. Hát, a pasi csúnyán vesztett. A mozgás a terhesség alatt is fontos, de mi senkinek nem ajánljuk, hogy így fusson, amikor bármelyik percben jöhet a baba.

Fotó: nlc.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek