Agnes TiropPályaatlétika 

Őrizetbe vették a meggyilkolt kenyai hosszútávfutó férjét

Őrizetbe vették a megölt Agnes Jebet Tirop kenyai kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett kenyai hosszútávfutó gyilkossággal gyanúsított férjét – közölte csütörtök este a kenyai bűnügyi igazgatóság, írja az eurosport.hu.

A 25 éves Agnes Tirop szörnyű gyilkosságának főgyanúsítottjá őrizetbe vették – ismertett Twitter-oldalán a DCI.

Ibrahim Rotich-ot Mombasa Changamwe külvárosában fogták el, amint éppen egy szomszédos országba akart szökni az igazságszolgálatás elől – tette hozzá a kenyai nyomozó hatóság.A DCI szerint Rotich késelte halálra az atlétát. A közlés szerint a férfi menekülés közben autójával egy teherautónak hajtott. Jelenleg a rendőrség hallgatja ki Mombasában, ezt követően vádat emelnek ellene.

Tirop holttestét szerdán találták meg Iten városában található otthonában. A sportolót a nyakán és a hasán érte szúrás. Az atléta ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait betörték, ez arra utalhat, hogy a gyilkosság előtt veszekedtek.Agnes Tirop a 2017-es és a 2019-es szabadtéri világbajnokságon is harmadik lett 10 000 méteren, a tokiói játékokon pedig 5000-en végzett a negyedik helyen. Szeptemberben pedig 30:01 percre javította a 10 kilométer tisztán női mezőnyben elért világcsúcsát.”Kenya elveszített egy ékszert” – írta Tiropra emlékező szerdai közleményében a Kenyai Atlétikai Szövetség.

Fotó: The Guardian

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek