Tamirat Tola Amsterdam MarathonUtcai futás 

Amszterdam Maraton: női és férfi pályacsúcs, Csere Gáspár egyéni csúcs

A vasárnapi Amszterdam Maratonon Angela Tanui és Tamirat Tola is megdöntötte a pályacsúcsot, Csere Gáspár pedig élete legjobbját futotta, írja az atletika.hu.

Soha senki nem futott le olyan gyorsan egyetlen maratonit sem Hollandiában, mint ahogyan Tamirat Tola tette. Az etióp versenyző 2:03:39-es pályacsúccsal nyerte meg az egyik legkedveltebb viadalt. Kereken fél percet adott Bernard Koech-nek, aki Tola honfitársát, Leul Gebresilase-t előzte meg három másodperccel. Az 5. helyezett Hiskel Tewelde megdöntötte az eritreai nemzeti rekordot (2:04:35).

Szintén nagyszerűen alakult a verseny Csere Gáspár számára. Riói olimpikonunk a 2022-es Európa-bajnokság szintidejétől alig négy másodperccel elmaradva 2:14:34-es új egyéni csúcsot futott. A BEAC kiválósága a 2017-ben Berlinben elért eredményénél tudott másfél perccel gyorsabbat futni. Teljesítményével a 26. lett a rendkívül erős mezőnyben. Csere ezzel az idővel a magyar örökranglista 20. helyére futott fel.

Az Amszterdam Maraton női versenyének győztese, Tanui eredetileg nem is ezen a nagy őszi maratonin tervezett volna rajthoz állni, hanem hétfőn Bostonban, azonban vízumproblémák miatt nem engedték az amerikaiak elindulni.

A holland fővárosban 2:17:57-es idővel ért célba az első helyen, amivel minden idők legjobb Hollandiában futott női maratoni eredményével diadalmaskodott. A kenyai atléta győzelméhez nem férhetett kétség, több mint két percet adott honfitársának, Maureen Chepkemoinak (2:20:18), aki nagy hajrában volt az etióp Haven Hailuval a második pozícióért.

Fotó: ruetir.com

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek