mezei futó liga Szekszárd 2021Terepfutás 

Mezei Futó Liga: sikeres szervezés és szereplés

Több mint fél percet javított decemberi idején Szemerei Levente a Mezei Futó Liga második fordulójában. A Szekszárdi Sportközpont középtávfutója és edzője, Szőke Gergő is elégedetten zárták a futamot. Utóbbi pedig még szervezőként is helytállt, írja a teol.hu.

Egy hónapon belül másodszor találkozott a Mezei Futó Liga mezőnye Szekszárdon. Ahogy a december 13-i nyitófordulóban, úgy ezúttal is a veszprémi Szögi István nyerte a királykategóriát, vagyis a felnőtt férfiak mezőnyét, megelőzve a hazaiak legjobbját, Szemerei Leventét. A 20 éves szekszárdi atléta a helyezésnél is előrébb tartja az időbeli javítást.

„Az elejétől volt tempó, közelebb is kerültem riválisomhoz, az időeredményemen pedig harmincöt másodpercet tudtam javítani. Könnyebben ment a futás, mint decemberben. Ha 10-12 kilométert kellett volna abszolválni, az sem lett volna gond, mert az utolsó kilométer volt a leggyorsabb” – mondta lapunknak Szemerei Levente, aki a következő két hétben a budapesti edzőtáborban készül a fedettpályás szezonra.

Edző mellett szervező is

Nemcsak edzőként, de főszervezőként is jelenése volt a két futam során Szőke Gergőnek, akinek mindkét fronton sikerült helytállnia.

„Nagy öröm és elismerés volt, hogy minket kért fel a szövetség a nyitóforduló lebonyolítására, ami olyan jól sikerült, hogy mi rendezhettük meg a második kört is. Ebben közrejátszott, hogy kevés klubnak van olyan létesítménye, ami ilyen vírusos időszakban is alkalmas sportesemény lebonyolítására – árulta el lapunknak Szőke Gergő. – Színvonalas, szoros versenyeken vagyunk túl, így mindenképpen sikeres rendezvénynek voltunk a házigazdái. Ebben nagy szerepet játszottak az önkéntes segítőink, akiknek köszönöm a
munkájukat. A Sportközpont célja is, hogy a jövőben minél több versenyt hozzunk a megyeszékhelyre.”

Edzőként elmondta, valamennyi versenyzőjének teljesítményével elégedett, már csak azért is, mert – ugyanazon a nyomvonalon – időeredményben sokat fejlődtek az ifjú atléták a két futam közt eltelt egy hónapban.

„2014-ben két versenyzővel, Leventével és Orsós Zolikával kezdtem az edzősködést. Mára harmincöt tanítványom van, akiknek többsége részt vett a hétvégi versenyen. Jó látni, hogy Leventének is van utánpótlása, gondolok itt Görföl Zselykére, Mészáros Millára, Felkl Dominikre vagy Gyányi Zsomborra” – utalt a jövő reménységeire Szőke Gergő edző.

„Az alapozás közepén járunk, így a monoton, szürke edzések megtörésére ezek a versenyek ideálisak – nyilatkozta Fazekas Gáspár, a DOVASE edzője. – Nem pihentünk rá erre a versenyre, éppen ezért teljesen rendben vannak az eredmények. Március elején Szombathely ad otthont a harmadik fordulónak, a hónap végén pedig Kecskemét lesz a házigazdája a mezei országos bajnokságnak, azokra készülünk.”

További eredmények

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek