Kipchoge Nike Air Zoom Alphafly Next%Utcai futás 

Milyen cipőben fut Kipchoge vasárnap Londonban?

Néhány nap híján pont egy éve futott Eliud Kipchoge 1:59:40-et egy pont erre kitalált eseményen. Bécsben minden arról szólt, hogy sikerüljön két óra alá kerülni. Mértani pontossággal kialakított pálya, lézerfényes autós felvezetés, a légellenállást minimálisra csökkentő formációban felvezető iramfutók és még a cipő is: a Nike Air Zoom Vaporfly Next%.

A futás után azonnal jöttek a teljesítményt becsmérlő szólamok, többek között a cipőt is célba vették. A cipőt, ami a Nike forradalmi újdonsága volt, a fejlesztői szerint 4%-kal javítja a használója teljesítményét. Ez a magas és különlegesen kiképzett talprésznek és a beépített karbonlemeznek köszönhető.

Az új technológia akkora port kavart, hogy még a World Athletics (korábban IAAF) is vizsgálódni kezdett. A január végén zárult vizsgálat eredménye az lett, hogy április 30-tól nem használhatók olyan cipők, amiknek a talpa 40mm-nél magasabb és egynél több karbonlemez van a talpukba építve. Emellett legalább 4 hónapja kereskedelmi forgalomban kaphatónak kell lenniük.

Kipchoge Nike Air Zoom Alphafly Next%

Holnap Londonban Eliud Kipchoge egy Nike Air Zoom Alphafly Next%-ben fog rajthoz állni. A cipő talprésze 39,5 mm magas, a talpában teljes hosszúságban egy karbonlemez húzódik, a Zoom X párnázás és két Nike Zoom Air Pod segíti talajfogást és elrugaszkodást.
A cipő dizájnja kimondottan neki készült, a kenyai zászló színei, egyik sarkán az EK monogram, a másikon a Bécsben futott idő szerepel.

Kipchoge Nike Air Zoom Alphafly Next%

Amikor Kipchoget kérdezték a cipőről, ő megvédte, azt mondta, hogy a 21. század a technológia fejlődéséről szól, el kell fogadnunk és felhasználnunk a technológiát. Büszke arra, hogy részt vehetett a cipő fejlesztésében, tesztelhette azt, és futás közben szerzett tapasztalataival segíthette a mérnököket.

Fotó: runningmagazine.ca, capitalfm.co.ke, runnersworld.com

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek