Molnár Attila 400 méter országos csúcsPályaatlétika 

Molnár Attila szenzációs országos csúccsal VB-szintes 400-on

Molnár Attila szenzációs, új országos csúcsot jelentő 44.98 másodperces eredménnyel megnyerte a férfi 400 métert a csütörtöki bronz kategóriás ciprusi nemzetközi atlétikai versenyen, ezzel teljesítette a budapesti világbajnokság kvalifikációs szintjét- írja az MTI.

    A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 21 éves sprinter az év legjobb európai eredményét érte el és hatalmas fölénnyel nyerte meg a limasszoli Cirio Stadionban zajló viadal egykörös versenyét, a második brit Edward Faulds több mint egy másodperccel maradt el tőle (46.04 mp).
    Molnár a 44.98 másodperces eredménnyel közel fél másodpercet javított az eddigi magyar rekordon, melyet Deák-Nagy Marcell 2011 júliusa óta tartott 45.42 mp-cel, egyúttal 2 századdal futott belül a vb-szinten.

    “Az a tény, hogy idén Budapesten rendezik a világbajnokságot, nagy motivációt adott, hogy ma ilyen gyorsan fussak. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült országos rekordot elérni és bebiztosítani a világbajnoki kvalifikációt” – mondta a futása után a stadionban a verseny műsorvezetőjének az FTC országos bajnok atlétája, akinek eredménye némileg váratlannak nevezhető, eddigi legjobbja ugyanis 46.67 másodperc volt, melyet tavaly szeptemberben ért el Pápán.

    A versenyt követően, de még a stadionban Molnár “eufórikus” állapotban nyilatkozott az MTI-nek, és elmondta, hogy még nem dolgozta fel a történteket, de nem érte teljesen váratlanul a kiugró eredmény. Arra a kérdésre pedig, hogy milyen elvárásokkal utazott ki Ciprusra úgy felelt: “kezdődjön 45-tel” majd elnevette magát és kiemelte, hogy mennyire hihetetlen egyéni csúcson ezen a szinten 1.69 másodpercet javítani.

    “Nincs 45-ös időm, 46-os van, úgyhogy ezt így nehéz feldolgozni. Elindultam és csak úgy jött, elengedtem a lábamat és végigmentem” – értékelte futamát Molnár Attila, aki az augusztus 19. és 27. közötti budapesti világbajnoksággal kapcsolatos felvetésre pedig csak annyit felelt: “megvan a szintem, úgyhogy ott tali!”    

Női 100 méteren az országos csúcstartó Takács Boglárka 11.53 másodperccel negyedikként ért célba, míg a férfiak klasszikus vágtaszámában Illovszky Dominik 10.69 mp-cel a hetedik lett.

Fotó: atletika.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek