Rhonex Kipruto 10 km világcsúcstartó doppinggyanúUtcai futás 

Felfüggesztették a világcsúcstartó kenyai futó versenyzési jogát – doppinggyanú

Felfüggesztették a 10 km-es világcsúcstartó, kenyai Rhonex Kipruto versenyzési jogát, mert rendellenességeket találtak a biológiai útlevelében.

A 23 éves kenyai 2020 januárjában Valenciában 26:24-es idővel állította fel a máig fennálló világrekordot.

“Nem csalok és nem doppingolok! Az igazság az én oldalamon áll. Ez minden, amit mondhatok” – mondta Kipruto a menedzserének nyilatkozatán keresztül. Kipruto menedzsere, Davor Savija hosszú nyilatkozatot adott ki, amelyben megvédte a sportolót, és “többgenerációs tehetségnek” nevezte.

Savija szerint ügynöksége eddig 30 000 dollárt költött az ügyre, és hozzátette: “Ez igazságtalanság. Természetesen teljes mértékben együttműködünk és teljesen átláthatóak leszünk. Arra kérjük az AIU-t, hogy ugyanezt tegye”.

Kipruto edzője, a Kenyában élő, jól ismert edző, Colm O’Connell atya ezt mondta az esetről: “Gondosan megválogatom, hogy kivel dolgozom együtt, és kinek szentelem az energiámat. Tudom, hogy Rhonex egy becsületes fiatalember, és fáj nekem, hogy most szenvedni látom. A stratégiánk az, hogy keményen edzünk, és csak így érhetünk el eredményeket. Már sokszor elmondtam, hogy támogatom a dopping elleni szisztematikus küzdelmet, hogy megvédhessük az olyan tiszta sportolókat, mint Rhonex”.”

Forrás/fotó: athleticsweekly.com

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek