Nanjing 2023 fedettpályás atlétikai világbajnokság helyszínPályaatlétika 

A nemzetközi szövetség bejelentette a fedettpályás atlétikai világbajnokság elhalasztását

A koronavírus járvány elhúzódása miatt a szervezőkkel egyeztetve a World Athletics (WA) úgy döntött, hogy a 2021. március 19-21. között tervezett fedettpályás atlétikai világbajnokságot 2023-ra halasztják, áll a WA közleményében.

Az utóbbi hetekben folyamatos egyeztetésben voltak a szervezőbizottsággal és a Kínai Atlétikai Szövetséggel, de nagy a bizonytalanság a Covid-19 jövő év eleji kilátásaival kapcsolatban. Az esemény a résztvevőkön, technikai személyzeten kívül is sok embert vonzana a helyszínre, az ő biztonságukra tekintettel, a fogadó ország járványmegelőzési politikáját maximálisan szem előtt tartva hozták meg a döntést.

Nanjing sok energiát fektetett már eddig is a szervezésbe, a WA szeretné, ha ők rendeznék meg az eseményt. Így egy évvel a 2022-es belgrádi fedettpályás világbajnokság után, 2023-ban ők rendezhetik meg a viadalt.

A fedettpályás atlétikai szezon elég rövid, március végére véget is ér, ezért egy idei későbi időpont nem jöhetett szóba. A sportolók szerencsére nem maradnak versenyzési lehetőség nélkül.
A WA a nemrégiben közölte, hogy Európa és Észak-Amerika 12 országában rendeznek viadalokat, melyeket három kategóriába sorolnak (arany, ezüst, bronz). A legerősebb, Arany-csoportba hat verseny tartozik. Az idei évhez képest bekerült a legerősebb egynaposok közé a New York-i Millrose Games. Az első viadalra a tervek szerint január 29-én Karlsruhéban kerül sor, a záró állomás pedig Madridban lesz február 24-én.

Fotó:

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek