Balaton Szupermaraton 2021Ultrafutás 

2021-ben 1 naposra rövidül a Balaton Szupermaraton

A BSI ma bejelentette, hogy a 2021-ben 14. alkalommal megrendezésre kerülő Spuri Balaton Szupermaratont a koronavírus járvány által előidézett bizonytalanság miatt a szokásos 4 napos helyett rövidített formában, 1 nap alatt, egy 53 km-es szakaszon rendezik meg.

A szervezők közleménye

Nincs könnyű dolgunk sportesemény-szervezőként sem idén, sem akkor, ha a jövő év első hónapjaira tekintünk előre. Lényegesen könnyebb lenne a helyzetünk, ha a BSZM nem márciusban, hanem legalább 1-2 hónappal később, vagy ősszel lenne. De nincs ilyen szerencsénk, ez az esemény kora tavaszi. Ráadásul 4 napos, sokáig együtt mozgó tömeggel, közös szállásokkal, egy autóba zsúfolódott futókkal.

Vajon mekkora biztonsággal foglalhatjuk le 3 balatoni hotel szinte teljes kapacitását március végére?
Vajon hogy egyeztethetünk közel 40 balatoni településsel rajt-cél-, váltó- és frissítőhelyszínekről?
Vajon mit mondhatunk közel 3000 futónak, aki arra készül, hogy március végén 4 nap alatt körbefutja a Balatont?
És ez még csak a szervezési jéghegy csúcsa…

Mondhatjuk bátran azt, hogy minden rendben lesz, nevezz, készülj, gyere, futunk! Lehet a másik véglet, hogy elengedjük az eseményt, hiszen kaptunk már idén számos pofont a covid-19-től (direkt írjuk kisbetűvel, nem érdemli meg a nagyot :-)). Kinek hiányzik néhány még jövőre is?

A két szélsőség helyett próbáltunk egy arany középutat találni, ahol a káposzta is jóllakik és a kecske is megmarad :-).

A BSZM 2021-ben 1 napos lesz.
Na nem egy nap alatt futjuk körbe a Balatont, hanem lerövidítjük a távot. Egyelőre csak a leglényegesebb tudnivalókat osztjuk meg, az esemény részletein még dolgozunk:

Időpont: 2021. március 20. (szombat)
Távok:
53 km egyéni és 3 fős csapat (Balatonfüred – Siófok)
Maraton (Alsóörs – Siófok)
Félmaraton (Siófok)
Negyedmaraton (Siófok)

További részletes eseményinformáció és a nevezés megnyitása januárban várható.

Tudjuk, hogy ez a BSZM nem a megszokott esemény, de a jelenlegi bizonytalan helyzet szokatlan megoldásokat kíván, jelenleg ez tűnik a legbiztosabban megvalósítható változatnak. Egy biztos, ez egy egyszeri, megismételhetetlen BSZM lesz, ne hagyd ki, legyél ott Te is!

Ne feledd, 2022-ben újra körbefutjuk a tavat, találkozunk március 17-20. között, már alig több mint 460 nap van addig a rajtig!

Fotó: futanet.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek