Szuperliga döntő 2020Hírcsokor Pályaatlétika 

Szuperliga döntő első nap: Baji hibázott az utolsó gáton, Szeles megelőzte

Az atlétikai Szuperliga-döntő első napján Baji Balázs nagy hibája a győzelmébe került, Kerekes Gréta pedig könnyen nyerte a nők küzdelmét – írja a nemzetisport.hu.

A koronavírus miatt átrajzolt 2020-as szabadtéri szezonban a hétvégi Szuperliga-döntőben mérik össze idén utoljára erejüket a legjobb magyar atléták. Bár lehetett számítani jó eredményekre ezúttal is, több versenyszámban azért érezni lehetett, hogy lassan vége a sportévnek.

A férfi százméteres síkfutás meglepetést hozott, az első éves junior, tizennyolc esztendős Pap Márk ért be elsőként a célba, 10.44-gyel óriási egyéni csúcsot futott, tizenhat századdal döntötte meg eddigi legjobb eredményét.

Női 100 méter gát

A női 100 méteres gátfutás döntőjében Kozák Luca távollétében klubtársa és riválisa, Kerekes Gréta (DSC-SI) nyert, de 13.43-as eredményén azért látszik, hogy senki sem szorongatta meg igazán, és a tőle megszokott jó rajt és lendületes kezdés után nyugodtan visszavehetett a lendületből.

KEREKES Gréta: – Érzésre elégedett voltam ezzel a futással, mert belülről nagyon élveztem, és végre mentálisan is rendben, ami ebben a szezonban azért nem mindig volt jellemző rám. Most viszont végig tudtam koncentrálni, az első fele nagyon jó volt, bár a vége kicsit biztonsági futás lett, talán mert megnyugtatott az addig kiharcolt előnyöm. Az időeredménynek nem örültem, kicsit jobbra számítottam.

Férfi 110 méter gát

A férfiak 110 méteres gátfutása nagy meglepetést hozott, ugyanis Baji Balázs az utolsó gátig vezetett, az addigi kisebb technikai hibáit korrigálni tudta, de az utolsó gátat olyan erősen rúgta meg, hogy teljesen kiesett a lendületből, így Szeles Bálint ért be előtte a célba, aki egyébként végig igyekezett tapadni világbajnoki bronzérmes sprinterünkre.

  „Hiányos volt ez a futás, akárcsak a többi is a szezonban, egyedül a Budapest Openen elért 13.71-gyel voltam úgy-ahogy elégedett, és bár szerettem volna, nem sikerült javítanom rajta – mondta Baji Balázs a Nemzeti Sportnak. – Túlságosan akartam, de a gátfutásban nem kifizetődő, ha görcsössé válik a mozgás, és a futó fejben előrébb tart, mint a teste. Ebbe a hibába estem én is, a régről megmaradt technikát akartam erőltetni, de erre a fizikai állapotom még sajnos nem alkalmas, és sokat rontottam most is. Ezen a versenyen sem abban a ritmusban futottam, amelyben kellett volna, a végére szétesett a mozgásom, az utolsó gátig vezettem, de ott csúnyát hibáztam, így Szeles Bálint teljesen megérdemelten győzött. Örülök, hogy végig tudtam versenyezni az évet, de van hiányérzetem, jövőre többet várok magamtól.”     

Mint a szezonban több alkalommal, a női távolugrás ezúttal is hármas küzdelmet hozott Lesti Diana, Nguyen Anasztázia és Farkas Petra között, ezúttal csak tizennégy centi volt közöttük, végül Lesti nyert 636-tal, három centivel megelőzve a százméteres síkfutást előtte néhány órával megnyerő Nguyent.

NGUYEN Anasztázia: – Annyira nem volt kimerítő, hogy száz méteren is elindultam, mert elég sok pihenő volt a távolugrásig, és csak egy sprintet futottam, ami azért nem megterhelő, és nem is hatott negatívan a fő számomra. Fizikailag sokkal jobb állapotban vagyok, mint amilyen eredményeket elérek, mert van egy technikai hibám, amit ki kell javítani, tavaly óta dolgozunk rajta, hogy érvényes ugrásaim legyenek, mert ezzel van a probléma.

Eredmények

Férfiak. 100 m (+0.5): 1. Pap Márk (Ikarus BSE) 10.44. 400 m: 1. Huller Dániel (Dunakeszi VSE) 47.13. 1500 m: 1. Szögi István (SVSE) 3:41.29. 110 m gát (0.0): 1. Szeles Bálint (Egri Sportiskola SE) 13.93. 3000 m akadály: 1. Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont) 9:02.07. 

Nők. 100 m (0.0): 1. Nguyen Anasztázia (MTK Budapest) 11.70. 400 m: 1. Molnár Janka (Budafoki MTE) 52.96. 1500 m: 1. Wagner-Gyürkés Viktória (Ikarus BSE) 4:21.34. 100 m gát (0.0): 1. Kerekes Gréta (DSC-SI) 13.43. 3000 m akadály: 1. Varga Gréta (SVSE) 10:16.31. 

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek