tájfutás egyesületi váltóbajnokság 2021Terepfutás 

Tájfutás: Kettős címvédés az egyesületi váltóbajnokságon

 Hegyvidék-MOM és a Tabáni Spartacus is megismételte tavalyi sikerét.

Az Éjszakai OB másnapján következett az év utolsó bajnoksága, az Egyesületi Váltó OB. Az előző estivel azonos terepen, de másik célhellyel rendezték a versenyt, ahol látványosan meg lehetett oldani az átfutást és a váltást, írja a tajfutas.hu.

Női verseny

A női kategóriában a címvédő Hegyvidék-MOM váltója (Szakál-Bíró Sára, Mikes Janka, Gerzsényi Bodza, Kézdy Borbála, Gárdonyi Csilla) idén is rajt-cél győzelmet aratott. Minden kör végén ők álltak az élen, de a Veszprémi Honvéd (Barát Jázmin, Engi Lilien, Máramarosi Rita, Lantai Boróka, Mérő Dominika) ezúttal két percen belül végzett mögöttük. Ez a korábbi évekhez képest szoros eredmény. A harmadik kör végén már ekkora volt a különbség köztük és ez a két hosszú pálya során sem változott érdemben. A Tabáni Spartacus harmadik helyen érkező váltója (Dankó Boglárka, Veres Diána, Koren Anikó, Divin Judit, Sárközy Zsófia) már majdnem tizenkét percre leszakadt a vezető páros mögött. A Hegyvidék-MOM női váltója zsinórban hatodik alkalommal nyerte meg az Egyesületi Váltó OB-t. Gárdonyi Csilla valamennyi alkalommal részese volt a bajnoki cím megszerzésének.

Férfi verseny

A férfiaknál is papírforma címvédés történt a Tabáni Spartacus révén (Csoboth Mihály, Csoboth Márton, Klement Kelén, Bujdosó Zoltán, Bakó Áron). Hamar csalódniuk kellett az izgalomra váróknak, ugyanis már a második kör végén hét perc volt az előnyük, ráadásul egy másik Sparis váltó előtt. Ezt az előnyt jól menedzselték a három utolsó körön is és végül több, mint nyolc perc előnnyel győztek. A dobogó alsóbb fokaira körről-körre előrébb kerülve a Szegedi Vasutas (Kevei Levente, Szabó Levente, Felföldi Tamás, Barkász Dániel, Jónás Ferenc) és a Pécsi Vasutas (István Ágoston, Benke Somorjai Dávid, Erki Ármin, Schauermann Barnabás, Baumholczer Máté) értek oda.


Szenior bajnok váltók:

  • F170: Törekvés SE (Korcsok Pál, Zakariás Péter, Néda László, Nagy István)
  • F210: Tabáni Spartacus (Gondár Károly, Suba Péter, Tornai Szabolcs, Egei Tamás)
  • F250: Hegyisport Szentendre (Kerényi Dénes, Balla Sándor, Vankó Péter, Muliter Gábor)
  • N120: Zalaegerszegi Tájfutó Club (Porgányi Henrich Piroska, Pap Viktória, Sárecz Éva)
  • N150: Pécsi Vasutas (Turcsánné Cseh Erzsébet, Bótor Barbara, Viniczainé Kovács Ildikó)
  • N180: Hegyisport Szentendre (Jenővári Gabriella, Dániel Edit, Muzsnai Ágota)

Tájfutás egyesületi váltóbajnokság 2021 eredmények
Részidős eredmények

Fotó: Máthé István

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek