Balaton Szupermaraton (BSZM) 2022 elmaradUltrafutás 

Elmarad a Balaton Szupermaraton (BSZM) 2022-ben

A szervező BSI közleményét változtatás nélkül közöljük:

“Nem csak a futóknak, de nekünk, szervezőknek is a szívünk csücske a BSZM. Egy olyan 4 napos energiabomba, ami barátságokat és kapcsolatokat alapoz meg, munkatársakat hoz közelebb egymáshoz és nem utolsósorban nagy célok megvalósulásának a helyszíne. Aki egyszer ott volt, az tudja, hogy egy ilyen többnapos vándorcirkusz hangulata nem hasonlítható semmilyen más eseményhez. Vagyis egyhez igen, a BéBu-hoz, de az a verseny nincs már velünk 10 éve.

Hosszú helyzetelemzés és átgondolás után szomorúan hoztuk meg azt a nehéz döntést, hogy a 14. Balaton Szupermaratont (BSZM) 2022-ben nem rendezzük meg.

Hogy miért?
Íme a legfontosabb döntést befolyásoló tényezők:

  • Elsődleges ok a bizonytalan, ezáltal tervezhetetlen járványhelyzet. Semmilyen garancia nincs arra, hogy egy ekkora rendezvény március elején megrendezhető lesz. Amennyiben nem, akkor egy 4 napos versenyt csak óriási kompromisszumok árán lehetne beilleszteni az őszi, egyébként is nagyon sűrű futónaptárba.
  • A járvány miatt az érintett önkormányzatok sincsenek könnyű döntési/engedélyezési helyzetben, ahogy ezt idén tapasztalhatta több eseményszervező is. A BSZM a part összes települését érinti, ahhoz, hogy biztonsággal körbefuthassuk a Balatont, minden érintett támogatására/hozzájárulására szükség van, már hónapokkal az esemény előtt.
  • Mindezek mellett erőteljesen zajlik a balatoni kerékpárút felújítása, ami nagyban befolyásolja az útvonal tervezhetőségét, illetve futhatóságát. Hosszú távon ez egyértelműen pozitív hatással lesz majd az útvonalunkra, jelenleg azonban több helyen is ellehetetleníti a futást.

A fentiek és még számos kisebb szervezéstechnikai kérdés megfontolása után hoztuk meg a döntésünket.

Az esemény virtuális változatának esetleges megtartásáról még nem született döntés, ez év végén – jövő év elején várható.

Már tervezzük a 2023-as naptárunkat. Előzetes elképzelésünk szerint a 14. Balaton Szupermaraton időpontja 2023. március 16-19.

Használd ki az egy éves halasztást arra, hogy a jövő évinél egy kategóriával feljebb léphess a táv megválasztáskor!

Addig is találkozzunk a BSI többi eseményén!

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek