Torun 2021Pályaatlétika 

Két magyar futó is döntőbe jutott az EB nyitónapján

Hat versenyzőnk is megmutathatta tudását a fedett pályás Európa-bajnokság csütörtök esti programjában. Közülük Wagner-Gyürkés Viktória és Szögi István is bejutott a döntőbe saját számában, írja az atletika.hu.

Női 3000 m – Wagner Gyürkés Viktória

Az egész fedett pályás szezonban remekül versenyző Wagner-Gyürkés Viktória bejutott a 3000 méter döntőjébe. A második futamban ötödikként futott be és már ezzel is döntős lett volna remek, 8:55.72-es időeredményének köszönhetően, de végül a kizárások miatt harmadik lett a futamában és így duplán is bebiztosította a helyét a péntek esti fináléban.

„Egy elég tempós, jó futás volt. Érdekes mód az elején nem éreztem magam jól, pedig 3 perces ritmusban kezdtünk, ami ugyan nem gyenge, de nem is a legerősebb. Fokozódó iramú futás volt, ami a végén jól jött ki nekem. Úgy éreztem, hogy a hajrát nagyon meg kell futni, mert nem szerettem volna kockáztatni a döntőbe jutásomat. Az utolsó 1000 méteren el is fáradtam, de határozottan jól ment  a vége. Kíváncsi leszek, hogyan alakul a döntő mezőnye a kizárások függvényében. Két évvel ezelőtt Glasgowban 9. lettem, ha annál jobbat tudok futni, az már jónak mondható.”  – mondta az élete második legjobb 3000 méterét teljesítő versenyző.

Férfi 1500 m – Szögi István

A férfiak 1500 méteres versenyének előfutamaiban három magyarnak is szurkolhattunk. A második futamban kapott helyet a bő egy hónapja a táv országos csúcstartójának számító Szögi István, aki az élbolyban futott, a nagy hajrában ketten is megelőztek, így végül a negyedik helyen zárt. Mivel Szögi futama volt a leggyorsabb, ezért 3:39.10-es ideje összesítésben is a negyedik legjobbnak számított, így a 25 éves atléta bejutott a péntek esti döntőbe.

“Nagyon örülök, hogy sikerült bejutnom a döntőbe, ha a csapat Eb-t nem számítjuk, akkor ez az első világeseményem felnőttként. A futás elején izgultam, tudtam, hogy képes vagyok döntőbe jutni, de ezt meg is kellett valósítani. A futás eleje picit gyors volt, ezért úgy gondoltam, hogy váltani kell, ami sikerült is, így helyezéssel elértem a célom. A holnapi döntőben bármi megtörténhet” – foglalta össze csütörtöki élményeit az SVSE atlétája. 

A mieink közül egyedül neki jött össze a fináléba jutás, Pápai Márton a 40., Kiss Gergő a 45. helyen végzett.

Jól indult az Európa-bajnokság, csak így tovább!

Fotó: atletika.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek