Tóth AnnaHírcsokor Pályaatlétika 

Tóth Anna U18-as országos csúcsot futott 100 gáton

Fennállása 40. évébe lépett már a női 100 méteres gátfutás U18-as országos csúcsa, legalábbis amelyet felnőtt gátmagasságnál értek el. Rostás Mónika tartotta, csütörtökön azonban hét századmásodperccel jobbat futott Debrecenben a Miskolci Sportiskola ifjú atlétanője, Tóth Anna – írja az atletika.hu. A 13.91-es idővel kicsit még magát is meglepte, a 76 centis gátmagasságnál ifirekorder Sorok Klaudiát pedig megverte Tigyi József tanítványa. Aki bár még csak 16 éves, edzőjével úgy döntöttek, már most átállnak a 76 centis gátmagasságról a felnőttek által is használt 84-esre, mivel úgy tűnik, idén nem rendeznek világversenyt, és ezzel nyernek fél évet. Nos, a jelek szerint jó úton járnak.

– Épp tegnap kezdődött volna el az idei ifi Eb Rietiben. A csütörtöki csúcs az arra időzített forma jele?

– Igen, sajnos tudom, hogy ha minden jól alakult volna, akkor most én is kint lehetnék Rietiben. Nagyon sokat edzettünk a karantén alatt, szóval igen, úgy érzem, ez az időzített forma.

– Te személy szerint hogyan fogadtad, amikor megtudtad, hogy 2020-ban nem rendezik meg ezt a világversenyt?

– Rettentően elszomorított a tény, hogy elmarad az Európa bajnokság. Az elején nagyon rosszul viseltem és nehezen dolgoztam fel, de rájöttem, hogy ez a mi érdekünkben van így, és hogy most ez a helyes döntés. Töretlen lendülettel edzettünk, úgy gondoltuk, hogy nem állhatunk meg.

– Kicsit menjünk vissza az időben! Hogyan kerültél kapcsolatba az atlétikával, a gátfutással?

– Már általános iskolás korom óta sportolok és atletizálok, hatodikos koromban kerültem Józsi bácsi kezei közé mint magasugró. Az elején a magasugrással foglalkoztunk, de mellette sokat gátaztunk. A magasugrásnál volt egy törés fejben, emiatt abba kellett hagynom, és így álltunk át a gátfutásra, amit az elejétől kezdve szeretek sőt imádok.

– Jól gondolom, hogy az ilyesfajta eredmények, mint a debreceni döntőé, megadják a kellő muníciót a folytatásra?

– Teljes mértékben, óriási motiváció ez nekem, nagyon fontos visszajelzés. Reménykedtem benne, hogy egy ificsúcsot én is megdönthetek, de a vírus miatt erről letettem, szóval mondhatni egy álom vált valóra a számomra.

– Tényleg minden szempontból csúcsfutás volt ez a legutóbbi, vagy azért hagytál benne még néhány századmásodpercet itt-ott?

– Az utolsó gátba nagyon beleakadt a kiemelt lábam, emiatt kiestem a ritmusból, és mivel első verseny volt, úgy érzem, van még ebben több is.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek