Terepfutás 

UTH – Hétvégén Szentendrére figyel a hazai terepfutás

Június 9-e, pünkösdvasárnap hajnalán – éjfélkor – rajtol Szentendréről a Salomon Ultra-Trail® Hungary, a legnépszerűbb, legrangosabb magyar ultramaratoni távú terepfutóverseny.


A rendezvény Discovery Race címet kapott az öt kontinens számos jelentős 100 km feletti ultra-terepfutóversenyét összefogó Ultra-Trail® World Tour versenysorozattól, ezzel 2019-ben még a szokottnál is nagyobb nemzetközi figyelem irányult rá. Többek között ennek is köszönhető, hogy a szervezők már a regisztráció kezdete után három héttel kitehették a „Megtelt” táblát: a négy távra 34 országból összesen 1355 terepfutó nevezett.

A verseny távjai: 
Salomon Ultra-Trail® Hungary – 112 km / 4200 m D+ / 270 futó
Salomon Szentlászló Trail – 84 km / 3100 m D+ / 186 futó
Salomon Szentendre Trail – 54 km / 1600 m D+ / 420 futó
Salomon Visegrád Trail – 29 km / 1100 m D+ / 479 futó

A leghosszabb, 112 km-es távon a hölgyeknél ott lesz a mezőnyben a tavalyi első helyezett, Nagy Tünde, valamint a többszörös Ultrabalaton- és Spartathlon-győztes Lubics Szilvia. A verseny korábbi négyszeres dobogósa, Csernus Brigitta, valamint a Hongkongból hazalátogató, hasonló távokon impozáns eredményekkel rendelkező Csillag Eszter szintén rajthoz áll.

A férfiaknál is izgalmas küzdelem várható a dobogóért. Jelen lesz a lengyel Artur Jendrych, aki 2018-ban többek között a Lemkowyna Ultra-Trail 150 km-es távján is elsőként szakította át a célszalagot hazájában. Tapasztalt magyar terepultrásokkal kell majd megvívnia, hiszen a hazai élmezőnyből két korábbi dobogós, Belus Tamás és Sperka Tamás, valamint a százmérföldes vagy akár annál hosszabb távokon is hosszú ideje sikerrel teljesítő Nyakas Gábor és Oszaczki Géza is indul a versenyen.

Szentendre polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós – aki 2015-ben az első Salomon UTH révén ismerkedett meg közelebbről a terepfutással – idén maga is rajthoz áll a teljes rendezvénynek nevet kölcsönző 112 km-es távon. 

A 2019-es esemény az ultratrail.hu/live oldalon követhető.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek