Wayde Van NiekerkHírcsokor Pályaatlétika 

Van Niekerk 43 másodpercon belül futná a 400 métert

Wayde van Niekerk elsőként a világon szeretné 43 másodpercnél rövidebb idő alatt lefutni a 400 méteres távot, amivel megjavítaná saját, jelenleg 43,03 másodpercen álló világcsúcsát. A szám dél-afrikai olimpiai bajnoka a BBC-nek beszélt arról, hogy számára ez a fő prioritás – írja az MTI.

„Miért is lennék itt, ha nem azért, hogy a legmagasabb célt tűzzem ki magam elé? A 42-t célozom meg, a lelkemmel és a szívemmel erre koncentrálok.”

A 28 éves futó a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián érte el világcsúcsát, majd 2017 októberében térdszalag-sérülést szenvedett, amikor hírességek részvételével rendezett bemutató rögbimérkőzésen lépett pályára Fokvárosban. Az olimpiai és kétszeres világbajnok sportoló bevallotta, hogy a szerencsétlen mozdulat után hetekig depressziós volt. „Az első két hét nagyon nehéz volt, akadtak jelek, amelyek arra utaltak, hogy sötét zóna felé tartok. Össze kellett szednem magam, mert nem akartam oda kerülni” – tette hozzá.

Van Niekerk elismerte, hogy „hülye választás” volt, hogy részt vett a gálamérkőzésen az után, hogy előtte nyolc évig labdához sem ért.

Fotó: index.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek