Szeles Bálint, Baji BalázsPályaatlétika 

Kikapott Baji Balázs a Honvéd Kupán

Kikapott világbajnoki bronzérmes 110 gátasunk, Baji Balázs a 36. Honvéd-kupán. A hosszú sérülés után, közel két év kihagyást követően az első szabadtéri versenyét szombaton teljesítő atlétát az egriek fiatalja, Szeles Bálint győzte le – írja a nemzetisport.hu.

Már az előfutam után csóválta a fejét világbajnoki bronzérmes gátasunk, Baji Balázs, aki jól láthatóan nem olyan robbanékonyan jött el a rajtból, mint azt saját magától várta. Akkor még a végén javítani tudott, s 14 másodpercen belüli idővel (13.96) érkezett célba az egriek fiatalja, Szeles Bálint előtt, ám a döntőben fordult a kocka, 22 esztendős riválisa nem adta könnyen a bőrét, s 14.01-gyel le is győzte jó nevű honvédos riválisát.

Aki csalódottan vette tudomásul – nemcsak azt, hogy a második helyen zárt, hanem azt is, hogy 14 másodpercen kívüli (14.08) idővel fejezte be a napot.

„Az előfutam után elégedetlen voltam, most meg szomorú, mert a tudásomhoz képest ez gyenge eredmény. Nyilvánvaló, hogy a sérülésem olyan hátrányba taszított, amit nehéz ledolgozni. Normál helyzetben is, nemhogy egy ilyen furcsa, rendhagyó felkészülés során, mint amit ez a járvány magával hozott. Egy nehéz folyamat kellős közepén vagy bizonyos fokozatán állok, de tény: ennél sokkal többre számítottam magamtól. Örültem volna egy 13.60-70 körüli időnek, de ezek szerint most ez irreális elvárás volt. Nem tudom mivel magyarázni, csak azzal, hogy még nem állok készen” – fogalmazott Baji Balázs.

„Amikor ma felkeltem, eszembe sem jutott, hogy így is alakulhat ez a nap. Féltem az időjárástól, féltem a hűvöstől és attól, hogy eső lesz, így inkább arra próbáltam koncentrálni, hogy a technikát összeszedjem, amiket edzéseken csináltam, azt megcsináljam ugyanitt. Az első öt gát alatt úgy éreztem, verhetetlen vagyok, csak az előfutamban pont ott kezdtem el elrontani sok mindent, Balázs azon a szakaszon tudott megelőzni. A döntőben nagyon koncentráltam, és az utolsó előtti gáton már éreztem, hogy megverhetem Balázst” – mondta Szeles Bálint, aki a jövő heti Budapest Openen, majd azt követően az országos bajnokságon szerepel.

Fotó: nemzetisport.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek