Varga GrétaPályaatlétika 

Varga Gréta az idén is a legjobb volt

Az ifjúsági lányok között a 17 éves középtávfutó, Varga Gréta másodszor kapta meg az Év atlétája elismerést – nem érdemtelenül, írja az utanpotlassport.hu.

A hazai szövetség idén is megválasztotta az év atlétáit. Az ifjúsági lányok között a veszprémi SVSE 17. születésnapját a napokban ünneplő ígérete, Varga Gréta tavaly után másodszor kapta meg az elismerést. Nem érdemtelenül, hiszen Tóthné Stupián Anikó tanítványának a 2020-as eredménylistája a járvány miatti kényszerű szünetek mellett is egészen kimagasló.

A középtávfutó tinédzser január végén Pozsonyban kezdte elképesztő sorozatát. Akkor fedett pályán az 1500 méteres U18-as csúcsot javította meg. Az év során összesen kilenc hazai korosztályos rekord mellé jegyeztette be a nevét. Immár az említett mellett, fedett pályás 3000 méteren ifjúsági és junior, szabadtéren 1500-on, 3000-en, 5000-en és 3000 akadályon ifjúsági, míg 2000 akadályon ifjúsági és junior hazai rekordot tart. Utóbbi számban a Honvéd-kupán elért 6:19.23-as időeredmény egyben ifjúsági Európa-csúcs is. A korábbi a román Cătălina Oprea 6:21.78-ca volt még 2003-ból.

Ebben a számban Gréta idén az ifjúsági Európa-bajnokságon szeretett volna nagyot alakítani. Az eseménynaptárból való kihúzásával – ahogyan később a junior-világbajnokság halasztásával – nehezen, de végül megbarátkozott az év végére.

„Ha ma már erre gondolok, csak az jut eszembe, hogy talán a megrendezésük esetén nem lett volna lehetőségem ennyi versenyen indulni, és ilyen időeredményeket elérni” – mondta a balatonakarattyai lány, akinek 2021-ben nehéz lesz túlszárnyalnia az idei teljesítményét. Az mindenesetre biztos, hogy elsőéves juniorként is megpróbálja. A korosztálynak jövőre világ- és Európa-bajnokságot is rendeznek a tervek szerint.

Fotó: vehir.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek