2020 magyar atlétái: Kozák Luca, Molnár Janka, Varga Gréta, Nadj LeventePályaatlétika 

4 futó az év atlétája cím díjazottjai között

A Magyar Atlétikai Szövetség minden évben négy korosztályban (felnőtt, U23, junior, ifjúsági) választja meg az év sportolóját.

Voltak javaslatok arra, hogy ne hirdessünk idén győzteseket. Ezt nyilvánvalóan nem tehettük meg, hiszen erre mind a motiváció, mind a presztízs miatt szükség van. Mi minden korosztályban hirdetünk Év atlétáját, valamint a legjobb paraatlétát is díjazzuk. Az igazság az, hogy a legtöbb kategóriában nem nagyon volt kérdés. Mindannyian kihozták magukból a legjobbat – mondta Gyulai Miklós, a szövetség elnöke.

A férfiak között a felnőtt, U23-as és junior díjazott is a kalapácsvetők közül került ki, az ifjúsági mezőnyben a Kopp Békéscsabai AC sprintere, a 300 méteren U18-as és U20-as csúcsot elérő Nadj Levente lett a befutó.

A felnőtt női mezőnyben a gátfutó Kozák Luca, az U23-as ok között a távolugró Farkas Petra lett a díjazott, míg a juniorok között a Budafoki MTE gátfutója, a 400 méteres gátfutásban korosztályos világranglista-első Molnár Janka az év atlétája. Az ifjúsági lányoknál „címet védett” a veszprémi SVSE színeiben versenyző középtávfutó, Varga Gréta, aki kilenc korosztályos magyar csúcsa mellett 2000 méter akadályon ifjúsági Európa-csúcsot futott.

Az év edzője Suba László lett, aki Kozák Luca felkészülését irányítja, míg a legjobb paraatlétának a távolugró Ekler Lucát választották.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek