Wings for life world runFutólag 

Nemes ügyet támogat az Alba Triatlon edzője, Takács Péter

Az egész világot megmozgató eseményhez csatlakozott a székesfehérvári Takács Péter, akinek szívügye az ilyen nemes ügyek támogatása, írja a feol.hu.

A Wings for Life World Run egy olyan futóverseny, melynek során a világ minden táján egy időben több mint 100.000 futó egy nemes ügy érdekében fut. Azokért és azokkal futnak, akik nem futhatnak. Tehát azokért, akik egy velük született betegség miatt vagy balesetből kifolyólag tolókocsiba kerültek.

A futásra befolyó regisztrációs összegeket gerincvelő-kutatásra fordítja a szervezet. Az elmúlt évek során számos sikert értek el a területen. Tavaly volt az első év, hogy az egyik kutatásokban résztvevő tolószékes, David Mzee, aki 2010-ben egy sportbaleset során bekövetkezett gerincvelői sérülés után bénult le, megtette első önálló lépéseit a versenyen, egész pontosan 467 métert sétált.

Maga a verseny egy mozgó rajt/cél tábla között történik. Úgynevezett ”virtuális catcher car” kezd el követni fél órával a futás startja után és a verseny egészen addig tart, amíg a futót utol nem éri az autó. A futás a világ minden pontján egy időben fog történni, helyi idő szerint Magyarországon május 9-én (vasárnap) 13:00 órakor. A futás történhet kisebb közösségekben vagy teljesen egyéni formában, ugyanis a futást applikáció méri. Budapesten lesz egy szervezett, közös futás is, a Lupa-tó körül, de a táv bárhol, bárkivel teljesíthető – meséli Péter, amikor a verseny lebonyolításáról kérdezzük.

És hogy miért csatlakozott e nemes ügyhöz a fehérvári edző?

– Fontosak tartom több okból is az eseményt! Több „sérült” sportolóval is foglalkozom. Az Alba Triatlon egyesület, ahol dolgozom, mindig szerepet vállal a jótékonysági ügyekben! Így nem is volt kérdés, hogy részt vegyek egy olyan megmozdulásban, ahol több ország sportolói csatlakoznak az eseményhez!

Fotó: wingsforlifeworldrun.com

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek