37. Wizz Air Budapest Félmaraton 2022Utcai futás 

Közel 8500 nevezővel zajlott a hazai futóősz első kiemelt eseménye

Új lendületet kapott a nemzetközi futóturizmus! A világjárvány utáni első 5000 feletti (hazai) félmaratoni mezőnyt láthatták a fővárosban. A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint a 37. Wizz Air Budapest Félmaratonra több mint 80 országból érkeztek futók, és nem utolsó sorban 720 magyarországi település képviseltette magát Európa egyik legszebb futóútvonalán. Az esemény távjaira összesen közel 8500-an neveztek.

A legtöbb határon túli résztvevő Szlovákiából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából és Németországból érkezett – mindez azt jelzi, hogy nemcsak a magyar futók körében, hanem külföldön is újra egyre többen érdeklődnek a BSI rendezvényei iránt.

 Ezen az eseményen a királykategóriát, azaz a 21 kilométert a férfiaknál Szemerei Levente (1:04:57), a nőknél pedig Virág-Erdélyi Zsófia (1:14:12) nyerte.

 Szemerei elmondta, tempós félmaratonon van túl. „Egyszerűen futni szerettem volna egy jót. Most érkeztem haza egy edzőtáborból, ezt a lábaimban érzem, így nem volt különösebb kitűzött időeredmény” – mondta a férfi győztes.
 Virág-Erdélyi Zsófia szerint jó hangulatú versenyt láthattak a főváros utcáin a szurkolók. „A fordítókat leszámítva kifejezetten élveztem ezt a félmaratont. Jó volt ismét ilyen nagy mezőnyben itthon futni” – értékelt a befutó után a 37. Wizz Air Budapest Félmaraton női győztese.

 A 21 kilométeren a szurkolókon kívül 10 zenei ponton együttesek, zenészek biztatták a futókat. Akik most nem álltak neki egyéniben a félmaratonnak, azok a KOMETA Páros, vagy a Laufenn Trió kategóriában teljesíthették a távot. Mindezek mellett több mint 1200-an álltak rajthoz a Manna ABC 10 kilométeres távján.

 Nagy hangsúlyt kapott ezúttal is a jótékonyság. A szervezők kilenc karitatív szervezettel működtek együtt. Korábban 7 millió forintos adomány összegyűjtését tűzték ki célul.

Magyarország legnagyobb félmaratonja után a futóősz egy kétnapos eseménnyel folytatódik, ez a 37. SPAR Budapest Maraton lesz október 8-án és 9-én. 

37. Wizz Air Budapest Félmaraton eredmények

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek