Zúzmara Futófesztivál 2022Utcai futás 

Téli futófesztivál a Hungexpón és a Kincsem Parkban

Közel 2600 résztvevővel zajlott a 7. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál. A kitartó mínuszok ellenére is fesztiválhangulatban telt az esemény.

A Hungexpóra ma azokat a futókat várta a szervező BSI, akik nem tartanak a téli időjárástól és útviszonyoktól, akik az év leghidegebb időszakában is hódolnak a szabadtéri mozgás örömének. A szabadidősport legnépszerűbb téli eseményén idén is 3 távon állhattak rajthoz a futók. A legnépesebb táv 2022-ben is a félmaraton volt, mellette a klasszikusnak számító 10 kilométeres és a kezdők számára is teljesíthető 5 kilométeres betétszám várta a mozogni vágyókat.

 Az esemény már megszokott különlegessége a Hungexpo nyújtotta rajt-célhelyszín. A Zúzmara Futófesztivál Magyarország egyetlen olyan futóeseménye, amelyen a mezőny egy fűtött csarnokból rajtolhat el, és oda is érkezik meg. A két hosszabb táv résztvevői át is futottak a G-csarnok melegén. 2022-ben az útvonal is extrákkal várta a résztvevőket, ugyanis valamennyi táv útvonala keresztülhaladt a Kincsem Park területén.

 Idén az első két szám mezőnye -3-4 Celsius-fokos hőmérsékletben indult útnak, csak a nap melege adott némi enyhülést, amely a délutáni 10 kilométeres betétszámra is csak 1 fokig melegítette fel a hőmérsékletet.

A futókedv a hideggel és a járványhelyzet szabta korlátokkal együtt is töretlen, az eseményen 350 hazai település futói képviseltették magukat. A nemek megoszlása évről-évre egyre inkább kiegyenlítődik, a mezőny 48%-a ma már nő. A mínuszba csúszó hőmérséklet pedig az idősebb korosztálynak sem szegte kedvét, a félmaratoni mezőny legidősebb férfi célba érkezője 78 éves, a nők 10 kilométeres mezőnyének korelnöke pedig 72 éves volt.

Eredmények

Félmaraton – férfi:
1. Gyenes Donát (BEAC Atlétika) 1:11:16
2. Szabó József (Jogging Plus Szuperinfo) 1:15:19
3. Nagy Péter (Garmin) 1:18:05
 

Félmaraton – nő:
1. Koronika Judit 1:28:33
2. György Terézia 1:31:18 (TFSE)
3. Varjasiné Tuli Veronika 1:34:47

További eredmények

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek