EndomondoFutólag 

2020 végén megszűnik az Endomondo

A tulajdonos Under Armour október 30-án közös sajtóközleményben jelentette be, hogy eladja a MyFitnessPal alkalmazását és év végétől megszünteti a népszerű edzésalkalmazását, az Endomondot.

2013 és 2015 között az Under Armour nagy digitális terjeszkedésbe kezdett, 710 millió dollárt költött a MyFitnessPal (475 millió USD), az Endomondo (85 millió USD) és a MapMyFitness (150 millió USD) megvásárlására.
A bejelentés alapján a MyFitnessPal-t most 345 millióért adja tovább a Francisco Partners befeketetési vállalatnak, az Endomondot pedig bezárja, így 215 millió dollárt bukik az akkori üzleten.

A MapMyFitness csomag (ami tartalmazza a MapMyRun és MapMyRide alkalmazásokat) továbbra is az UA tulajdonában és működtetésében megy tovább.

Az Endomondo megszüntetését és a MyFitnessPal eladását a cég azzal indokolta, hogy ezzel a döntéssel csökkentik a márka komplexitását és erősítik a hosszútávú digitális stratégiájukkal való összhangot.

A COVID-19 járvány alatta a cég digitális üzleti tevékenysége jól megy, különösen a MapMyRun, amelynek felhasználói száma 275%-kal, az edzések száma 200%-kal emelkedett március óta.
A harmadik negyedéves üzleti jelentésük alapján a cég 1,4 milliárd dolláros bevételt ért el, ami a tavalyi év hasonló időszakával nagyjából azonos. A nagykereskedelmi értékesítések 7%-kal csökkentek, viszont a közvetlen értékesítésből származó bevétel 17%-kal, 540 millió dollárra nőtt, köszönhetően az e-kereskedelem szárnyalásának.
Mindeközben úgy tűnik, hogy a cég pénzügyi nehézségekkel küzd, a működési költségeiket 325 millió dollárral csökkentették eddig idén, és azt tervezik, hogy megszüntetik az UCLA (Kaliforniai Egyetem) 280 millió dolláros szponzorálását is.

Hivatalos állásfoglalás még nem érkezett arról, hogy mi történik majd az Endomondon rögzített edzésekkel. Elképzelhető, hogy a portfólióban maradó MapMyRun alkalmazásba automatikusan átkerül vagy átvihető lesz minden adat, de ez csak feltételezés.
UPDATE: Közben az Endomondo support oldalán is megjelent egy hír az oldal bezárásáról, miszerint 2020.12.31-től nyugdíjba vonul az alkalmazás. A korábbi edzésadatok 2021.03.31-ig lesznek elérhetők, utána törlik a felhasználók adatait. A MapMyRun applikációba átvihetők a korábbi edzésadatok.

Ha nem szeretnéd elveszíteni az online rögzített edzésadataidat több évre visszamenőleg, mindenképpen azt javasoljuk, hogy kezdj el gondolkozni a megoldáson, az adatok exportján vagy egy másik alkalmazásba történő migrációján. Ebben nagy segítség lehet a tapiriik.com oldal és alkalmazás, amely segít az edzésadatok más alkalmazásba való átmozgatásában. A tapiriik szinkronizálás lépéseit itt olvashatod.

Másik lehetőség az Under Armour másik fitneszalkalmazásába történő adatmigráció. Íme 8 egyszerű lépés, hogy az Endomondo edzéstörténetedet átvidd a MapMyRun alkalmazásba.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek