Ultrafutás 

50 km-es OB: Beda Szabolcs és Staicu Simon a bajnokok

Már-már szokványosnak mondhatóan nem hétvégén, hanem idén is május 1-én rendezte a Pomázi Futóbajnokok SE a 2. PFB OmszkiUltra 50 km-es nyílt versenyt és 50 km-es Országos Bajnokságot.
Az Omszki-tó körüli 1,67 km-es körpályán 30 kört kellett teljesíteni a mezőnynek. A rajt 9 órakor volt, a futók végig napsütésben és erős, időnként viharos szélben futottak, ez nem könnyítette meg a dolgukat.

Az ezen a versenyen visszatérő Ádók Roland 2 perccel lekéste a rajtot, így a mezőny után eredve próbálta befogni a rajttól erős tempót diktáló Beda Szabolcs, Szabó Gábor párost. 20 km után Szabó Gábor kiszállt a versenyből, Ádók Roland elkezdett feljönni a vezető Beda Szabolcsra, de elkezdett görcsölni a vádlija, így visszavett a tempóból, de megtartotta második helyét. A dobogó harmadik fokára Szkridon Gellért állhatott fel.

A hölgyek között megismétlődött a tavalyi sorrend, első helyen a versenyzéstől már korábban visszavonult, de azóta is aktív Staicu Simona végzett, a második helyezett Malatinszky Zsófia, a harmadik György Terézia lett.
Érdekesség, hogy az első két hölgy a tavalyival megegyező időt futott, míg György Terézia 10 percet javított akkori idején.

Eredmények:
Férfiak
1. Beda Szabolcs (ELTE Sashegyi Gepárdok) 03:13:11
2. Ádók Roland (VEDAC) 03:27:59
3. Szkridon Gellért (Fehérvári Futótűz SE) 03:29:01

Nők
1. Staicu Simona (DVSE) 03:37:32
2. Malatinszky Zsófia (Csömöri Sport Kft.) 03:42:42
3. György Terézia (TFSE) 03:47:27

További eredmények

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek