Ultrafutás 

6 órás magyar bajnokság Szentendrén kevés résztvevővel

Tetszik, megosztom:

Október 23-án zajlott le a szentendrei Skanzen területén a 2. PFB SkanzenUltra, ami egyben 6 órás magyar bajnokság is volt.

A 2,34 km-es pálya nem kedvezett a nagy eredményeknek, egyéni csúcsoknak. Körönként két fordító, 25 m szintkülönbség, 10%-nyi murvás, kockaköves felület nehezítette a futók dolgát, valamint a szeles idő sem igazán kedvezett. Az ideálisnak közel sem nevezhető körülmények ellenére a férfiaknál ketten is 80 km fölé kerültek és a hölgyek versenyében is 70 km felett zárt az első kettő.

Az országos bajnokság csekély érdeklődés mellett zajlott, a férfiaknál 10, a nőknél 8 fő állt rajthoz. Mind a nők, mind a férfiak versenyében szorosnak mondható küzdelem zajlott, az első és második helyezettek a 6 óra végére 1 körön belül voltak.

A nyílt verseny népszerű volt az amatőr futók körében, összesen 90 versenyző állt a rajtnál. Ebben a versenyszámban is születtek olyan eredmények, amivel fel lehetett volna férni az OB dobogójára, a kategória mindkét győztese a bajnoki bronzérmet szerezhette volna meg, ha megfelel az OB nevezési feltételeinek és ott áll rajthoz.

OB eredmények:
Férfiak:
1. Muhari Gábor – SZUFLA – 83,2 km
2.Bódis Tamás – ELTE SE Sashegyi Gepárdok – 81,4 km
3. Bene Ármin – TFSE 5:53:15 – 73,8 km

Nők:
1. dr.Lubics Szilvia – Kanizsai Futó és Szabadidő Sportklub – 72,2 km
2. Simon Edina – Pomázi Futó Bajnokok SE – 70,5 km
3. Makainé Szabó Csilla – HRSE – 67,2 km

Teljes eredménylista >>>

Fotó: facebook.com


Tetszik, megosztom:

Related posts