Belus TamásTerepfutás Ultrafutás 

A rekortánon lépett rosszul a kiváló ultrafutó

Peches sportember Belus Tamás. Sérvműtéttel kezdődött az éve, aztán a koronavírus-járvány alaposan átírta a forgatókönyvét, a versenyprogramját. A tavaly az év extrém sportolójának választott nyíregyházi ultrafutó most is pihenőre kényszerül: részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, írja a szon.hu.

A körözés monotóniája

– Mivel a hétvégi balatoni Tanúhegyek Trail elmaradt, kitaláltam, hogy helyette a verseny időpontjában nekivágok egy 6 órás tesztfutásnak a nyíregyházi stadion négyszázas pályáján. De mivel a stadiont is lezárták a járványügyi intézkedések miatt, ezért előrehoztam a futást, így legálisan köröztem – idézte fel a sztorit Belus Tamás.

– A „hatórás” egy régóta jegyzett kategóriának számít az ultrafutásban. Tavaly 81 kilométerrel nyerték a magyar bajnokságot, én ezt a távot – de legalább 80 megtett kilométert – céloztam meg. Délután fél egykor érkeztem meg az atlétikapályára. A bemelegítés után negyed kettőkor kezdtem meg a futást, aminek az első két órája egész hamar elment. Utána viszont kezdett zavarni a körözés monotóniája. Egy óra 26 perces félmaratonnal kezdtem, 3 óra 5 perces maratonnal, úgyhogy a tempó egész jó volt, a 80-81 kilométeres cél is elérhetőnek tűnt. Besötétedett és a köd is leszállt, s érkezett több sporttársam is, akik kijöttek szurkolni és velem futni.

Sajnos, egy balszerencsés lépésnél kifordult a bokám, egy futó kikerülésénél leszorultam a futballpálya gyepére, és amikor visszaléptem a pályára, akkor történt a baj. Két perc vívódás után megpróbáltam továbbmenni, sikerült még néhány kört megtenni (nem is rossz tempóban), de aztán a fájdalom óvatosságra intett, és 4 óra 38 perc után félbeszakítottam a futást. Így is összejött azért 62 kilométer 4 perc 29 másodperces átlagkilométerekkel, úgyhogy az eredménnyel elégedett lehetek.

Fotó: szon.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek