Csóti JusztinaPályaatlétika 

Csóti Jusztina és Máté Tamás is duplázott a Budapest Bajnokságon

Izgalmas versenyeket hozott a Budapest Bajnokság és Budapest Open – Schulek Ágoston Emlékverseny szombati napja, ahol – többek között – Baji Balázs, Halász Bence és Gyurátz Réka is megmérettette magát, írja az atletika.hu.

Férfi 110 gáton Baji Balázs előbb az elődöntőben 13.80-ra, majd a döntőben 13.75-re javította idei legjobbját. Világbajnoki bronzérmes atlétánk pár gátba még bele-beleakadt, de a formája egyre biztatóbb a szezon legfontosabb része előtt.

A szombati napon mind a nőknél, mind a férfiaknál ugyanaz a személy nyerte a 100 métert, mint aki a 200 métert. Ráadásul Máté Tamás és Csóti Jusztina is az FTC színeiben tudott duplázni, egyaránt kiváló eredményeket elérve. Máté a 100 métert 10.48-cal, az egyéni csúcsától alig két századdal elmaradva tudta behúzni, sőt 200-on is csupán hat századra volt élete legjobbjától (20.92).

Csóti Jusztina viszont mindkét sprintszámban egyéni csúcsot futott, 100-on 11.66, 200-on 23.93 állt a neve mellett.

„Már a nap elején éreztem, hogy bennem van egy jó eredmény. A lábaim könnyedén mozogtak, örülök, hogy viszonylag egyedül is sikerült megfutnom ezeket az időket. Ahhoz képest, hogy reggel milyen idő volt, végül a szél se fújt, így ez a része is teljesen rendben volt a versenynek”

– mondta a 23 éves fiatal sprinter.

Izgalmasan alakultak a 800 méteres futamok is. A nőknél a TFSE-s Ferencz Anna legyőzte az egyaránt BEAC-os Ohn Kingát és Heffner Hédit. Mindhárman új egyéni csúccsal értek célba. A férfiaknál Kazi Tamás sokáig jó pozícióban volt, ám a végén négyen is elmentek M35-ös világcsúcstartónk mellett. Az első hely végül a remekül hajrázó Pápai Mártoné lett. Együd Máté, Huller Dániel és Kiss Gergő Xavér is egy másodpercen belül jöttek be a győztes 1:50.85-ös idejéhez képest.

Kapcsolódó linkek: Budapest Bajnokság 2021, az 1. nap eredményei

Fotó: atletika.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek