Baji Balázs Budapest 2023Pályaatlétika 

Atlétikai vb 2023 – Elkezdődött a rekortán lefektetése a Nemzeti Atlétikai Központban

Baji Balázs vezetésével megkezdődött a MONDO típusú felület telepítése a Nemzeti Atlétikai Központban, ahol 2023. augusztus 19. és 27. között az atlétika szuperhősei kápráztatnak majd el bennünket teljesítményükkel. A pályaépítők egy különleges ajándékkal is meglepték Baji Balázst.

Kevesebb mint 300 nap múlva már javában zajlanak a versenyek a jövő évi budapesti atlétikai világbajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Centrumban és az azt körülvevő ligetben, amely az esemény után közcélú sport- és szabadidőközpontként üzemel majd.

A közelmúltban készült el a bemelegítő területet a stadionnal összekötő gyalogoshíd. A helyszínen akár 35 000 ember szurkolását lehetővé tevő mobil lelátók már épülnek. A gyepszőnyeg is a helyén van, ahol Magyarországon még soha nem látott távolságokra repülnek majd a gerelyek, kalapácsok és diszkoszok. A stadion északi oldalán lévő piros-fehér üléssorok is egyre nagyobb számban jelennek meg.

Ugyanilyen fontos a sportolók számára, hogy az épületen belüli bemelegítő pálya burkolata elkészült, és megkezdődött a versenypálya építése is. A 700 elemből álló, 14 000 négyzetméternyi olasz MONDO gumiburkolat lerakása mintegy 2400 munkaórát vesz majd igénybe.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója és Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó, a helyi szervezőbizottság tagja az első tekercs gumiszőnyegről az első métereket legurította, majd tesztelte a borítást.

“Az augusztus 19. és 27. között világbajnokság az év legnagyobb sporteseménye lesz, amelyet több mint egymilliárdan követnek majd figyelemmel. Hatalmas megtiszteltetés és büszkeség, hogy mindennek Budapest lesz a házigazdája az újonnan felépülő atlétikai központban. Ez a különleges esemény különleges feltételeket támaszt, de biztos vagyok abban, hogy az atlétika szuperhősei a lehető legjobb körülmények között érhetik majd el rekordokat, részben a rekortán kiemelkedő minőségének is köszönhetően” – fogalmazott Németh Balázs, a vb-t szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója

Baji Balázs szívből jövő gesztust kapott: A MONDO a 2017-es londoni atlétikai világbajnokság 110 méteres gátfutásának bronzérmével élete legnagyobb sikerét elérő futónak ajándékozta az akkori verseny egyik gátját.

Az atlétikai világbajnokságok 1983 óta tartó történetében ez a 13. alkalom, hogy a szervezők a rendkívül gyorsnak számító MONDO borítást választották. Ezen a pályán futottak a világ legjobb atlétái a tokiói olimpián is, amikor is több világrekord is született: Sydney McLaughlin megdöntötte a női 400 méteres gátfutás világrekordját, Karsten Warholm pedig a férfiakét.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek