Barta Sylvia futásFutólag 

Így segít tökéletes formában maradni a gyönyörű időjósnak a városligeti futópálya

A Városligeti Futókör két kilométeres rekortán pályáját a decemberi átadás óta rendszeresen használja Barta Sylvia, aki a gyakran fut a Liget Budapest Projekt keretében megújuló Városligetben. A TV2 időjósának a koronavírusból való felépülésében is sokat segített a futás, írja a metropol.hu.

„Ez a pálya a futók álma. Olyan, mintha egy gumiszőnyegen futna az ember. A távolság, a két kilométeres kör, nagyon jól be lett lőve. Ez pont az a távolság, hogy kezdőként is simán lehet teljesíteni, és sikerélményt nyújt. Nem kell cipelni a kulacsot sem, mert van több kút is, amiket a pandémia idején is teljes biztonsággal lehet használni. A város szívében vagyunk, de mégis természetes környezetben. Nagyon jó például, hogy nincsenek emelkedők. A koronavírus utáni felépülésem során nagyon-nagyon nehezen viseltem az emelkedőket, még gyalogosan is, nemhogy futva vagy kocogva. Itt pedig sík terepen lehet végig futni” – mondta el a Ripost7-nek Sylvia, aki bevallotta, gyakran munka után is kijár sportolni a Városligetbe.

„Ami még nagyon jó, hogy este is ki van világítva a pálya. Ha a televízióból megyek hazafele is meg tudok állni sportolni. Itt biztonságban érzem magam” – tette még hozzá a TV2 időjósa, aki most, a pünkösdi hétvégén is kilátogat családjával a Városligetbe, ugyanis Sylvia is részt vesz az egyébként ingyenes RUNaway futó kihíváson.

„Kijövünk az egész családdal. Az biztos, hogy én futok majd, a lányaim nevében nem tudok beszélni, de a férjem viszont biztosan nem fut, ő szurkol majd” – mondta nevetve Sylvia.

Futós és gyermeki hétvége

Amint a Metropol is beszámolt róla, a Liget Budapest Projekt és a RUNaway szervezesében megvalósuló futó kihívás a pünkösdi hosszú hétvégén, május 22-én indul és gyermeknapig, május 30-ig teljesíthető. Két távon, a 3 km-es Liget Családi Körön vagy a 7 km-es Liget Sport Körön mérettethetik meg magukat a sportkedvelők. A nevezés ingyenes, a legjobban teljesítők pedig ajándékban részesülnek.

Fotó: ripost.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek