Christian Coleman 100m síkfutásPályaatlétika 

Mérsékelték Christian Coleman eltiltását, de az olimpián így sem indulhat el

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kettőről másfél évre mérsékelte Christian Colemannek, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnokának az eltiltását. Coleman azonan így sem vehet majd részt a tokiói olimpián, írja az atletika.hu.

A 25 éves amerikai sprintert doppingellenőrzések elmulasztásáért előbb tavaly júniusban felfüggesztette, majd októberben eltiltotta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekért felelős szervezete (AIU). Coleman ezt követően már novemberben a CAS-hoz fordult és fellebbezésében eltiltásának visszavonását, valamint a szankció eltörlését, de legalábbis csökkentését kérvényezte.

A lausanne-i székhelyű bíróság pénteken hozta nyilvánosságra döntését az ügyben. Ebben hangsúlyozta, hogy Coleman vétséget követett el. Gondatlanságának mértéke azonban enyhébb annál, amit az AIU ítéletében leírt, ezért 18 hónapra csökkentette a büntetést. Az eltiltás így 2022. május 13. helyett idén november 14-én jár le.

Egyrészt hálás vagyok a bíráknak, hogy korrektül elismerték, hogy tiszta sportoló vagyok. Másrészt viszont nagyon sajnálom, hogy lemaradok az idei olimpiáról”

– kommentálta a döntést Coleman, aki azért került bajba, mert 2019 decemberében nem tartózkodott otthon, amikor a doppingellenőrök keresték, s az egy éven belül a harmadik olyan esete volt, amikor nem állt rendelkezésre mintaadáshoz.

A sprinter az olimpiáról lemarad, viszont a büntetés csökkentésével lehetősége nyílik, hogy a 2022-es fedett pályás világbajnokságon megvédhesse majd címét 60 méteren.

Fotó: atletika.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek