Csere GáspárHírcsokor Utcai futás 

Csere Gáspár nyerte a 35. Wizz Air Budapest Félmaratont

Csere Gáspár, a BEAC sportolója nyerte vasárnap a 35. Wizz Air Budapest Félmaratont, amely egyben az országos bajnokság is volt – írja az MTI.

Kemény futás volt, 18 kilométerig jól ment, onnantól kezdve eléggé szenvedtem. Egyedül nehéz ilyen tempót futni, főleg, hogy az első nyolc kilométeren volt egy kis ellenszél” – nyilatkozta Csere Gáspár, aki 1:06.29 órás idővel győzött.
Hozzátette, szeretett volna 65 percen belül, az egyéni csúcsa körül teljesíteni, de már a táv közepén látta, hogy ez nem fog összejönni.
Örülök ennek az időnek is, illetve annak, hogy negyedszer tudtam itt nyerni” – közölte.
A BEAC sportolója hangsúlyozta, számára ez volt az év egyik legfontosabb versenye, hiszen a koronavírus-járvány miatt nagyon bizonytalan a helyzet, sorra törlik az eseményeket.
“Az elejétől kezdve azért is nyomtam ennyire, mert tudtam, hogy ki kell használnom ezt a lehetőséget. Úgy érzem, visszanyertem a korábbi csúcsformámat, ezen a pályán ilyen jó időt még sosem futottam” – magyarázta.
    

Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezetője, versenyigazgatója elmondta, a magyarok mellett a határzár miatt ezúttal csak Magyarországon élő külföldiek alkották a mezőnyt, az idei létszám csupán a fele volt a tavalyinak. A futók az ország 730 településéről érkeztek.
 A második helyen Jenkei Péter (Vasas SC), a harmadikon pedig Koszár Zsolt (VEDAC) végzett.

Fotó: futanet.hu

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek