5. Watchman Pápa MaratonHírcsokor Utcai futás 

Remek futóútvonal, hibátlan szervezés a pápai versenyen

Közel 300-an vettek részt a Cardiomax SE futóversenyén, ahol idén először a 42 kilométeres, maratoni távra is lehetett nevezni.

A futók egyéniben és váltóban a korábban már megismert 7, 14, illetve 21 kilométeres tá­v közül választhatták ki a számukra legmegfelelőbbet, az 5. Watchman Pápa maratoni versenyen debütált az új, 42 kilométeres maratoni táv, melyre öten vállalkoztak. Kellemes futóidő, kissé esős időjárás fogadta az előnevezőket és a helyszínen regisztrálókat a Fő téren, ahol a közös bemelegítés után Áldozó Tamás köszöntötte a futókat. A polgármester – aki idén a félmaratonira nevezett – köszönetet mondott mindenkinek, aki ezekben a nehéz időkben is úgy döntött, hogy részt vesz a versenyen – írja a veol.hu.

A minimaratoni és a dupla minimaratoni után a félmaratoni és a maratoni táv mezőnye rajtolt el a Fő tér, Kossuth utca, Március 15. tér, Várkert, Vajda Péter-lakótelep, Gróf út útvonalon. Az ideális időjárásnak köszönhetően kiváló időeredmények születtek, különösen igaz ez a 21 kilométeres kategóriára, ahol Murányi Gábor 1:21:25-ös idejével elsőként ért célba.
Az első köröm a tervezetteknek megfelelően sikerült, a második kevésbé – mesélte az Alsópáhokról érkező fiatalember. – A harmadik hét kilométeren utolért a második helyezett, és végig együtt is haladtunk, csak a célegyenesben tudtam minimális előnyt kiharcolni, és megnyerni a versenyt. Első alkalommal vettem részt a pápai futóversenyen, nagyon tetszett, változatos volt a pálya, egyik legjobb időmet teljesítettem, így szeretnék jövőre is visszatérni.

A mezőnyben az egyik legfiatalabb induló a nyolcesztendős Skánitz Balázs volt, aki fiatal kora ellenére a félmaratonit két órán belül futotta le. – Harmadik alkalommal futottam le a 21 kilométert, tavaly Tatán és Győrben is sikerült megcsinálnom. A futás mellett nagyon szeretek focizni is, csatár vagyok, a kedvenc csapatom pedig a Juventus – mesélte az 1 óra 54 perc alatt beérkező fiú.

A maratoni indulók közül 3 óra 23 perc alatt szakadó esőben a székesfehérvári Kaluz Ákos Bertalan szakította át elsőként a képzeletbeli célszalagot.
Nem először vagyok itt, az elmúlt években a félmaratonin a kilométerek mellett a hőséggel is meg kellett küzdenem, idén szerencsére jobb volt az időjárás. Rutinos futónak mondhatom magam, az elmúlt 15 évben sok-sok maratonit teljesítettem, így tudtam, mire számíthatok, olyan sokat nem vett ki belőlem a mai nap. Szeretnék gratulálni a szervezőknek, nagyon jó útvonalat alakítottak ki, a szervezés is kifogástalan volt – hangsúlyozta.

Tetszik, megosztom:

Hasonló cikkek